Sunday, August 9, 2009

Obama Joker

Je gelooft het nooit - maar je kan het altijd checken op Wikipedia - maar mijn politiek idool verjaart op dezelfde dag als ikzelf! Precies twintig jaar na zijn geboorte was het mijn beurt om op 4 augustus op de wereld te komen...wow!

Nadat we dus al vriendjes geworden waren op LinkedIn mag ik nu ook op hetzelfde moment de kaarsjes uitblazen. Al had Barack - ik mag hem nu toch wel zeker bij zijn voornaam noemen - wel andere dingen aan zijn hoofd...zoals wetteksten rond een nieuwe gezondheidszorg gestemd krijgen. Zeer omstreden in de VS en het moet toegegeven worden dat het ambitieuze plannen zijn die op tafel liggen zonder garantie op succes. Maar hoe de nieuwe poster van Barack daarop gebaseerd kan zijn, het is mij niet geheel duidelijk. Er is alleszins genoeg commotie rond: het zou racistisch zijn en de connotatie met socialisme is er al helemaal over voor de fans. Grappig toch, hoe 'socialisme' in de VS gelijkgeschakeld wordt met 'bijna-communisme'... Och, ik denk dat Barack er zelf niet wakker van ligt, die ziet ook wel dat het de betere satire is en na het filmpje van JibJab kon ie er toch al lichtjes van uit gaan dat er nog heviger materiaal ging volgen.

Er is niet alleen een Jokerprent van Barack Obama. De man die ons vorig jaar het sterkste beeld van de campagne bracht, komt nu - voor het magazine Rolling Stone - met een nieuwe prent. Daarbij is duidelijk niet afgeweken van de succesformule...

Laat weten wat jullie er van vinden in de bevraging van de week! De vorige bevraging - waarbij ik zo stom was om mijn gezondheidstoestand te laten beoordelen door mijn bloglezers - werd afgesloten met een overweldigende 85% die koos voor "Te vroeg om te zeggen of je de Mexicaanse griep hebt, ga deze week toch maar werken". Slechts 15% geloofde oprecht dat ik doodziek was. Ter info, er zijn geen symptomen bijgekomen of verergerd...dus het zal wel niets geweest zijn zeker?

No comments: