Thursday, August 27, 2009

Nieuwe animostrijd

Zaterdag 26 september is het weer eens zover, dan wordt een nieuw animobestuur gekozen. Om de twee jaar is dat het geval... Moet toegeven dat mijn animo-engagement dezer dagen niet verder meer gaat dan stemmen voor het nieuw bestuur, als oude krokodil is het ook moeilijk om je staande te houden tussen al dat jong geweld. :)

Maar stemmen, dat is en blijft immens belangrijk! Want als je niet gaat stemmen dan heb je achteraf - vind ik - geen reden van klagen over de gang van zaken. :) Na het lezen van de intentieverklaringen (het zijn er een pak) is mijn beslissing gevallen. 1 voorzitter, 4 vrouwelijke kandidaten en 4 mannelijke kandidaten...het zijn een pak namen om te onthouden maar ik hoop het tot dan vol te houden. Mijn keuze werd natuurlijk wel iets gemakkelijker gemaakt doordat ik er een paar persoonlijk ken, en dus hun kwaliteiten ook een beetje kan beoordelen. Kijk alvast uit naar het congres.

Al kan ik wel bedenkingen formuleren bij het gegeven dat stemmen 5€ kost...ok, men krijgt een knabbel om te eten maar het gaat over het principe dat men eigenlijk niet zou moeten betalen om te kunnen stemmen. Toch niet bij de jonge socialisten (dat dat bij de jonge liberalen voorvalt, daar kan een mens nog inkomen)...

No comments: