Monday, August 16, 2010

Long live Eeklo!

Volgend op het Pinksterweekend was er natuurlijk de Eurosongweek! Met wat een prestatie van België, het mocht ook een keer! En dat hebben jullie uiteraard allemaal te danken aan mijn thuisstad Eeklo...daar zit iets goed in de grond :p

Gewoon als eerbetoon voor de geweldige kunsten die Tom Dice daar tentoongespreid heeft hier nog eens online. Het zou de finale-versie moeten zijn maar het is duidelijk de versie van de halve finale (kenners zien dat)...nochtans was de finale nog een stuk grappiger en beter!



Mijn andere favorieten op een rijtje.

Armenia

Azerbaijan

Albania - Ja, Albania! Gewoon voor die haar stemgeluid, de max!

Romania - door velen afgeschoten vanwege de lelijke piano, maar wat een catchy nummer en zij kan er wat van! En ook de rijmpjes: fire en desire en higher, je moet er maar op komen!

Turkey - alleen al omdat het niet op Eurosong past :)

Georgia - pluspunten vanwege acrobatische kunsten en toch nog toonvast zingen (cf Oekraïne in 2008)...en de vette knipoog in het midden van de song (cf Malta long time ago)!

En mijn absolute favoriet: IJsland! Ja, ik val vaak voor dezelfde landen (Armenië, IJsland,...ze zitten er vaak bij) maar toegegeven: IJsland was magistraal! Ware het niet dat heel Europa 'pissed' is op IJsland vanwege een vulkaan, ze hadden zeker gewonnen! Zie de danspasjes, vooral dat op en neer hoppen op het einde!


En dan de categorie FOUT FOUT FOUT!

Nederland - sorry bovenburen, maar dit was pijnlijk...


Bulgarije - ook met een knipoog, maar niet vet genoeg en foute timing :) Bon, die gast heeft er tenminste fun aan gehad, dat is ook al belangrijk :)


Rusland - really...

2 comments:

Christof said...

Wanneer je recensie over het WK voetbal? :-)

Christophe Ramont said...

Voetbal? Dat is voor mietjes!