Sunday, August 29, 2010

Gentsche Fieste

Met deze bijdrage is augustus de recordmaand van blogbijdrages...en eigenlijk zijn er dat nog niet overdreven veel. Bovendien zijn het voornamelijk bijdrages geweest over activiteiten van de laatste maanden, dus mag het niet verbazen dat er veel geschreven werd. Maar goed, het stappenplan voor de inhaalbeweging is bijna voltooid want ziedaar een verslag van de Gentse Feesten...en dat is gelijk nog maar een maand geleden. :)

Het was een geweldig feestje gedurende die tien dagen, de Gentse Feesten waren opnieuw fenomenaal goed. Mijn voornaamste indruk: het was opnieuw druk maar niet zo druk als voorgaande jaren...ofwel had ik gewoon meer alcohol binnen waardoor het mij minder druk leek.

Had voorafgaand weer weinig opzoekingswerk gedaan - de Feesten ervaar ik liever als ontdekking - maar wel in De Standaard het artikel "hoe overleef ik de Gentse Feesten?" gelezen. Daar heb ik mij uiteraard niet aan gehouden maar heb het wel overleefd...al was het nipt.

Voorgaande jaren was ik er uiteraard ook bij, maar dit jaar had ik mij er volledig op afgestemd. Week verlof genomen en vooral - de echte sterkte van die Feesten - veel mensen van buiten Gent uitgenodigd om samen op stap te gaan. En ook veel mensen van binnen Gent. :) Maar de Feesten zijn een geweldig excuus om gewoon een avond op stap te gaan met vrienden...and that's what I did!

Het begon allemaal al de avond vóór de officiële start: met Ilse, Mike, Jurgen en Maarten in de Hopduvel afgesproken en daarna afgezakt naar de Feestenzone die toen nog in volle opbouw was. Allez, eigenlijk stond het meeste er al maar de laatste voorbereidingen waren nog bezig. Op de Vlasmarkt was er wel al een klein feestje aan de gang...maar eerder bescheiden en in het openbaar drinken was ook nog niet toegelaten (alles werd binnen in café gehouden). Gezellige avond en al meteen een goede start van de Feesten...

De eerste zaterdag was het natuurlijk helemaal prijs: met 'de bende' afgesproken in de Foley's Irish Pub. Daarna het onvermijdelijke Polé Polé onveilig gemaakt. Zondag was al meteen goed voor een eerste rustdag (maar toch even richting feestenzone en daar dan toch klein beetje blijven plakken). Maandag was definitief rustdag, dinsdag bij Joke thuis een gezellige BBQ, woensdag met Gert, Sara en Sofie de Feesten onveilig gemaakt en naar het vuurwerk (21 juli) gaan zien.

Donderdag helemaal geen rustdag maar Greet voor het eerst in haar leven (!) de Gentse Feesten laten ontdekken. In combinatie met de verjaardag van Karlien een absolute voltreffer waarbij we zowat alle locaties aandeden die van belang zijn: Polé Polé, Baudelo, Duveldroomschip (dat teleurstelt als je het voorgaande jaren gekend hebt), Vlasmarkt,...en alles ertussen. "Discobar Galaxie" - of volgens Kristof "Dixobar Halaxie", hij is van West-Vlaanderen hé... - aan het werk gezien die avond, ook al een geweldig feestje!

Niet verwonderlijk: op vrijdag weer wat de krachten sparen, op zaterdag - na de housewarming van John en Fre - wel weer helemaal klaar om de binnenstad van Gent voor een laatste keer onveilig te maken met Carolien en Daan (en respectievelijke partners) van de 'Nquthu-crew'. Gezellig eten, gezellig keuvelen en ook nog wat gaan dansen 'onder de draak'.

Het hoeft niet gezegd te worden dat een week verlof eigenlijk onmisbaar was toen. Alle foto's staan in het geweldig facebookfoto-album of hier rechts in de diapresentatie...

No comments: