Saturday, October 2, 2010

Toch vertrokken

Dinsdagnamiddag zag het er even spannend uit voor het vertrek richting Zuid-Afrika. Een staking van de verkeersleiders in Zaventem…maar gelukkig werd al snel een alternatief gevonden: met de Eurostar richting London! Hoera!

Alhoewel hoera…dat betekende na ons treinritje (we waren met een delegatie van vier: collega’s Bert en Tine, Noord-Zuidambtenaar van Genk Wim en ikzelf) sleuren met de bagage doorheen London. Dat betekende oa ook een extra valies want hadden wat materiaal mee te doen. Klein beetje chaotisch dus in de metro en onder tijdsdruk maar dat is allemaal gelukt dus stonden we op woensdagmorgen in Johannesburg en waren we in de namiddag in Bloemfontein/Mangaung. Alwaar we kennismaakten met de schattigste luchthaven ter wereld en ’s avonds een hapje gingen eten aan ‘the waterfront’. Die avond werd onze delegatie ook compleet door de aankomst van Marike die samen met ons de evaluatie van enkele stedenbanden zal doen.

Ondertussen is de praktische organisatie van die conferentie die we hier houden maandag en dinsdag volop bezig (met alle praktische problemen er bij natuurlijk) en loopt de evaluatie van de stedenband Gent-Mangaung naar behoren. We’re good to go…

No comments: