Saturday, October 9, 2010

“E+G=S” en “External introspection”

Vóór en na de conferentie in Mangaung zijn we ook bezig met de evaluatie van enkele stedenbanden. De band van Gent met Mangaung zelf, deze week ook de band tussen Essen en Witzenberg. Dus vloog het evaluatieteam Bert, Marike (experte stedenbanden, onderzoek rond gedaan), Wim (ervaringsdeskundige als Noord-Zuidambtenaar Genk) en ikzelf deze week van Mangaung richting Kaapstad. Vandaar ging het richting Witzenberg.

Hier zeker niet de intentie de volledige rapporten en bevindingen tentoon te spreiden – die zijn er overigens nog niet – maar na een week samen reizen begin je toch zo wat aan elkaar te kleven. Fijn! Maandag en dinsdag trekken we nog richting Tshwane/Pretoria voor een evaluatie van hun band met Maasmechelen, maar daar kan Marike jammer genoeg niet meer aan deelnemen. Die vloog vandaag terug richting Oman (waar ze werkt aan de universiteit). Dus bleven de heren van het team moederziel alleen achter in Kaapstad. We missen Marike nu al…

Leerrijk ook zo van die evaluaties. Zo leer je dat “E+G=S” is (Education and God equals Success) en spreken we in de toekomst niet over een evaluatie maar over een ‘external introspection’. Die Zuid-Afrikanen weten het wel uit te leggen. :)

No comments: