Friday, October 29, 2010

To hell and back

Woensdag ging het de sportieve tour op! Ja, u leest dat goed: spor-tie-ve! Hell's Gate National Park is het enige park in Kenia dat je te voet of met de fiets kan betreden. Dus Tineke en ik op onze gehuurde mountainbike een goede twintig kilometer afgelegd...ons kont heeft het geweten de rest van de dag... :s

Maar het is natuurlijk wel eens wat anders dan de normale fietstocht die een mens onderneemt. Zebra's, wrattenzwijntjes, Impala's,...daar fiets je dus tussen. Ook wel in een verschrikkelijke hitte maar een mens moet er iets voor over hebben. Op het einde van het park kom je dan aan Hell's Gate Gorge, een vrij avontuurlijke wandeling door een kloof met uiteraard spectaculaire zichten. En na die wandeling van anderhalf uur...terug de fiets op om terug uit het park te geraken natuurlijk!

In meerdere opzichten dus in de hel geweest: het einde van de kloof zou de hel moeten zijn (werd zo genoemd omdat bij uitbarsting heel wat mensen om het leven gekomen zijn op die locatie), maar het einde van onze fietsrit was dat ook een beetje. Maar het was wel een geweldige uitstap!

No comments: