Sunday, October 24, 2010

Djibouti?

Moeder, geen paniek...het gaat hier niet over een Afrikaanse ziekte. Al neem ik geen malariapillen en zal ik bij terugkeer eens een check moeten doen, maar dat is iets anders. :) Neen, Djibouti is een land.

We zitten weliswaar nog in Kenia maar volgende zaterdag vertrekken we richting Ehtiopie en af en toe begint een mens daar ook al eens aan te denken natuurlijk. Een geweldig plan vond ik een uitstap van Addis Abeba richting Djibouti, de kleinste (?) Afrikaanse staat. Buurlanden: Ethiopie, Eritrea (maar daar heeft het een beetje ruzie mee, niet de schuld van Djibouti! Eritrea maakt boel met iedereen :)) en Somaliland. Al is het niet duidelijk of Djibouti dat Somaliland (niet Somalie, dat ligt nog iets verder) nu eigenlijk wel al erkend heeft... Bref, lang verhaal kort: dat Djibouti wordt nu al het Dubai van Oost-Afrika genoemd en is een onvervalst duikparadijs...en sinds die trip naar Honduras ben ik ontvankelijk voor locaties waar men kan duiken. ;)
Helaas helaas zal het niet mogelijk zijn om daar te geraken wegens een beetje niet op onze route (en laat ons eerlijk zijn: eerst een visum betalen voor Ethiopie om dan nog eens een visum te betalen voor Djibouti, het is maar al te gek). Neen, we opteren dan liever voor de historische route. Al weten we nog niet zeker of de 2.500km ons wel lukt op veertien dagen. :)

Jullie merken, ook de voorbereidingen voor de volgende trip lopen al! :)

No comments: