Sunday, October 24, 2010

Meru National Park

Ik zweer het: er liggen nergens zoveel vluchtheuvels als in Kenia. Op onze rit van Meru naar Meru National Park (dat ligt daar dus niet naast, eerst via Maoa) hadden we tijd genoeg om dat te ondervinden aangezien we - geheel buiten onze wil om - voor de traagste bus van het land gekozen hadden.

Zonder overdrijven: bergop ging het 10km/u en bergafwaarts haalden we maximaal 60km/u. Tja, zo duurt het een tijdje vooraleer je bent waar je wil zijn natuurlijk. Zowat alles op wielen stak ons voorbij en zelfs de tractor slaagde er in om van ons weg te rijden...vrij hilarisch moest het niet zo tragisch zijn. :) Maar we zijn er uiteindelijk geraakt aan het park, al hadden we daarvoor eerst nog wel een motorrit nodig (met de rugzak!) en een paar vriendelijke gasten van de Kenya Wildlife Service om ons binnen te laten (want we waren daar niet met de auto natuurlijk, en te voet mag je niet binnen).

Een overnachting in het park zelf en een game drive op zaterdag: het was z'n geld meer dan waard! Werden gespot: Vervet Monkey, Olive Baboon, Waterbuck, Kudu, Dikdik, Gazelle, Giraf, Nijlpaard, Zebra, Wrattenzwijn, Secretary Bird, Struisvogel, Superb Starling, Lilac-breasted Roller, Guineafowl, Hamerkop en natuurlijk ook enkele van de 'big 5' zijnde olifanten, een witte neushoorn en een waterbuffel. Ontbreken nog in het lijstje van de big 5: leeuw en luipaard. Nog even tijd om die hier ergens te vinden.
Zoals steeds: foto's volgen nog :)

No comments: