Monday, March 31, 2008

Euthanasie en Tibet

Kardinaal Danneels liet van zich horen: "Euthanasie is geen heldendaad" zei hij een paar dagen na het overlijden van Hugo Claus.

Kardinaal Danneels liet niet van zich horen: Belgische bisschoppen maken een 'pastorale reis' naar China maar zullen daar geen standpunt innemen wat betreft de kwestie in Tibet.

Conclusie: een einde aan je eigen leven maken is fout, een einde maken aan het leven van tientallen Tibetaanse opstandelingen is niet goed...maar ook niet fout.
*Tot zover het woord van Christus - Wij danken God*

2 comments:

Henri Menheere said...

Toch een opmerking: Danneels is niet Christus. Die fout is al veel te vaak gemaakt, dat de handelingen van christenen op Christus weerspiegeld worden.

Zoals Ghandi zei: Die Christus is wel nen toffe, maar die christenen, die snap ik ni (of ja, in een vrije vertaling dan)

Christophe Ramont said...

Goh, zou ook niet zeggen dat Danneels Christus is, maar hij is toch de officiële vertegenwoordiging in ons land van die Rooms-katholieke kerk, niet?

En ja, er zijn zeker vele stromingen binnen die christelijke familie...maar zijn er ook die euthanasie een geweldig goed idee vinden?