Sunday, March 2, 2008

"Dit is onze geschiedenis"

Het stond al langer op mijn 'to do'-lijst: de Expo "Dit is onze geschiedenis" bezoeken. Een tentoonstelling over Europa, van 1945 tot vandaag. Eventjes de geschiedenis induiken met andere woorden, altijd leuk.

En waarom anderen niet meesleuren? Aangezien ik in een 'internationaal' team werk - dat ook nog eens bezig is met Europese Zaken - de directe collega's opgetrommeld en via de interne communicatie ook nog eens collega's van andere teams proberen warm maken. Vrijdagnamiddag ging dan ook een - eerder beperkte (neen, het telde niet mee als werkuren ;)) - delegatie van 11 man/vrouw de tentoonstelling bezoeken.

Het moet gezegd worden: de tentoonstelling was bijzonder indrukwekkend. Op de website staat dat je er op twee uurtjes door moet geraken maar als je alles zou lezen en bekijken ben je minstens een halve dag kwijt. Het einde hebben we lichtjes op een drafje gedaan...het niveau van verzadiging was bereikt en we waren toch al meerdere uren die Europese informatie aan het opslorpen.

Maar zeker een aanrader - en de tentoonstelling is zonet verlengd tot 12 mei! Voor iedereen die meer wil weten over de totstandkoming van het Europa dat we vandaag kennen, maar ook voor iedereen die een stuk geschiedenis van de afgelopen zestig jaar wil meepikken. En voor mensen zoals ik, die danig onder de indruk zijn van officiële documenten met originele handtekeningen of die een tentoonstelling ook graag interactief beleven.

2 comments:

Anonymous said...

Zèèèèèèèèèèèèèèèèg,
ik wou die tentoonstelling ook zien ! Lieve

Anonymous said...

Great work keep it coming, best blog on earth

generic paxil