Monday, December 14, 2009

Bespaar energie!

Goed goed, je weet ondertussen al dat er zoiets als een Klimaattop in Kopenhagen doorgaat en je hebt het ondertussen ook wel al gehad met de klimaattips van Frank (overigens de man die tot voor een paar jaar nog durfde beweren dat er misschien helemaal geen link was tussen klimaat en ons consumptiepatroon)...maar hierbij toch een tip om én ecologisch te zijn én geld te besparen. Als het eerste je al niet meer interesseert dan is het tweede misschien van doorslaggevend belang.

sp.a Oost-Vlaanderen organiseert namelijk een 'samenaankoop van groene energie'. Het concept is heel simpel: registreren, sp.a trekt met deze groep van consumenten naar de markt van groene energie en haalt het beste aanbod er uit. Registereren kan door te surfen naar www.ikdoeookmee.be/energie, je beslist pas of je meedoet als het aanbod bekend is. Dus gewoon registreren! Nu! Doen!

En met al dat geld dat je bespaart kan je dan geweldige kerstcadeautjes kopen. Wat mij bij de vraag van de week brengt: hoe pak jij de kerstaankopen aan? Vorige bevraging - wanneer komt de kerstboom bij jou? - werd afgesloten met 14% die hem al staan had, 42% die er zeker deze week werk ging van maken, 28% die hopelijk vóór kerst een exemplaar zou binnenhalen en 14% die er gewoon niet aan meedoet...

No comments: