Sunday, July 19, 2009

Eerste dag Feesten

Feesten tijdens de Gentse Feesten moet altijd gewoon met een hoofdletter geschreven worden. Al viel het Feest gisteren wel een beetje in het water door de hevige regenbui - en wegens het gebrek aan paraplu dan maar huiswaarts getrokken.

Maar de eerste kennismaking verliep vlot. Met Sara, Gert en Sofie - het was al van vóór de verkiezingen geleden dat we elkaar gezien hadden - eerst een hapje gaan eten en dan maar meteen naar de nieuwe trekpleister van de feesten getrokken: Gent Beach. Ben een geweldige fan van het strand, en dan vooral van het strand in de stad. Paris Plage is natuurlijk de topper in deze categorie, en Brussel Bad (ook gestart eergisteren) is een geslaagde poging om dit concept over te nemen. En nu dus ook in Gent, met als slogan "the place to beach". Het moet gezegd worden: bijzonder geslaagd! Sofie ging helemaal wild met het optreden van Roel Vanderstukken, Sara viel bijna in zwijm door de aanwezigheid van Hans Otten. :)

Vervolgens ging het richting Polé Polé - altijd een must - om Gert ook wat plezier te gunnen in de vorm van schaarsgeklede vrouwen (maar hij moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een warme wafel :)). Moet zeggen dat de nieuwe opstelling - het podium staat niet langer boven het water maar is op de Korenlei geplaatst - toch niet je dat is, ben niet echt een fan te noemen. Gelukkig lees ik op de website dat dit te maken heeft met de heraanleg van de Korenmarkt en dat het "festival even van vorm verandert"...dat geeft nu al hoop voor de toekomst.

Tot slot op zoek gegaan naar Raymond van het Groenewoud...maar niet gevonden. :( Gisterenavond was ik in de veronderstelling dat ik op het verkeerde plein stond, maar blijkbaar had ik het verkeerde uur voor (begon maar om 23u30 ipv 23u00). Jammer, vooral omdat ondertussen de regen met bakken uit de hemel viel en een mens dan maar niet ergens kan staan wachten en zoeken. Conclusie: we hadden het wel gehad, kleddernat de overvolle tram op - we waren niet de enige die naar huis wilden - en dus nog op een redelijk uur het bed in...om er vandaag weer tegenaan te gaan. ;) Hopelijk blijft het droog!

No comments: