Monday, July 20, 2009

Perfect Feestenrecept

Dag twee en al meteen het perfect Feestenrecept binnen handbereik hebben...het is niet iedereen gegeven maar zoals steeds deel ik het graag!
  • Verrassend. Om te beginnen zorg je zelf voor de nodige spanning...geen duidelijkheid over hoe lang je op de Feesten zal vertoeven, of je wel zal afspreken met vrienden,... Gewoon vertrekken zonder planning en zien wat er gebeurt. Hoge verwachtingen scheppen meestal teleurstellingen, geen verwachtingen...
  • Cultuur. Voeg toe: een streepje cultuur-geschiedenis. Want daar draait het eigenlijk rond op deze Feesten! Een wandeling om de ontstaansgeschiedenis van de stad Gent te leren kennen bv. Twee uur langs wat voorheen de 'grachten en wallen' van de oude stad waren. Interessant, zorg echter voor een gids die het met enig enthousiasme en interactiviteit kan brengen anders gaat de spanning misschien te snel verloren.
  • Stroom. Laat je meeslepen met de stroom, volg de massa en kom op plaatsen waar je anders aan voorbij zou lopen (in mijn geval: het rommelmarktje aan het justitiepaleis of de boekenmarkt aan de Ajuinlei).
  • Drink. Neem voldoende tijd voor het innemen van voldoende vocht. Ok, het zijn geen verschrikkelijk hete temperaturen maar uitdroging is heel gevaarlijk. Terrasjes genoeg, smijt u en bestel een Kriek, een Martini, een pint, een cocktail,...
  • Eet. Drinken zonder te eten is ongezond. Ga op verkenning aan de rand van de Feestenzone. Minder druk, maar wel nog altijd walgelijk duur. :) Probeer eens iets nieuws, de Italiaan kennen we ondertussen maar een Griek is toch niet alledaags.
  • Partnerruil. Aarzel niet om aan partnerruil te doen. Ok, je bent ondertussen al een hele namiddag met dezelfde mensen op stap, het is daarom geen verplichting om die groep te blijven volgen en niet met iemand anders op stap te gaan. Het zorgt voor fijne afwisselingen, nieuwe gesprekken en vooral nog meer nieuwe plekjes!
  • Boom. Kruip eens in een boom. Echt, bomen zijn heel fijn om onder te zitten, maar in een boom zitten heeft nog net dat tikkeltje meer. Laat op de avond geen klimkwaliteiten meer? Op de binnenkoer van de Jeugddienst is de boom helemaal klaargemaakt om gasten te ontvangen.
  • Polé Polé. Ook al passeer je daar alleen maar om een mojito te halen, het is een must om het Polé Polé-festival gezien te hebben. Dat je daarbij een file moet trotseren is het minste...
  • Duvel. Sluit af in de Duveltent, ook al is het hier alleen maar om een Vedett ter afsluiting te drinken en gewoon even de tent rond te huppelen (dansend en zingend uiteraard, een absolute voorwaarde in de Duveltent).
  • (nog niet tot uitvoering gebracht: drink een Irish Coffee op de Vlasmarkt om 5u 's morgens, lig een namiddag in het Baudelopark en bezorg jezelf een kater :))

Gent Beach is hier niet vermeld, maar dat was in het vorig verslag wel al het geval. Beach die ik overigens mis in het overzichtje van De Standaard, maar het is dan ook maar een subjectief verslagje ;)

2 comments:

Kimja said...

Vind uw tips veel beter dan die van De Standaard! :)

Christophe Ramont said...

Ja, zou eigenlijk voor de krant moeten werken. :)