Sunday, July 27, 2008

Mechelen en St-Rombouts

Afgelopen zaterdag richting Mechelen gespoord, op uitnodiging van Evelien. Het was eigenlijk een beetje onduidelijk wat nu de bedoeling was...ook al viel het wel te raden natuurlijk: Evelien is sinds kort meer in Mechelen dan in Deerlijk terug te vinden (Bart, dat is allemaal jouw schuld! :)).

Dus hadden Evelien en Bart voor een selecte groep van genodigden een wandeling door Mechelen uitgestippeld, met vakkundige uitleg van getogen Mechelaar Bart zelf. En hij deed dat heel goed! Was heel interessant, geschiedenis vind ik namelijk altijd leuk. En Mechelen heeft nu eenmaal een belangrijke rol gespeeld in onze vaderlandse geschiedenis.

Na twee uurtjes bleek de wandeling er op te zitten en wachtte ons nog een verrassing: de beklimming van de St-Romboutstoren! Nu met een gids van Stad Mechelen zelf... Ook heel erg leuk, maar vermoeiend! Al die trappen! :) Ondertussen nog meer geschiedenis, nu van de onafgewerkte toren van de St-Romboutskathedraal (die dus zelfs geen 100m groot is!) en over de beiaard waar ze in Mechelen bijzonder trots op zijn. Maar achteraf bedacht ik: waar zijn die Mechelaars niet trots op? Is dat eigen aan de provincie Antwerpen? ;)

Vanop de St-Romboutstoren heb je natuurlijk een prachtig zicht op het centrum van Mechelen...

6 comments:

Unknown said...

Dat brilletje staat je trouwens heel erg goed :-)

Anonymous said...

Mechelen, prachtige stad...

Aertsparadijs said...

Ik heb het al eerder gezegd: Mechelen heeft de schoonsten toren van 't land! http://aertsparadijs.blogspot.com/2007/11/onder-den-toren.html

Christophe Ramont said...

Jongens jongens, we gaan nu toch met z'n allen niet overdrijven hé...ja, Mechelen is wel gezellig en heeft zeker wel 'iets'...maar tippen aan de pracht en praal van Gent? De stad met dorpsallure? En heeft Mechelen zoiets als Mechelse Feesten? Aaaaaaah...
(en dan begin ik nog niet eens over de vergelijking met Eeklo! Wij hebben tenminste wel een toren van 100m (Sint-Vincentiuskerk, jaja, al moet je de haan er dan wel bijtellen)!!)

Anonymous said...

Dijlefeesten, Parkpop, Maanrock, Otter Trotter, Global Fiesta, ... wou je nog Mechelse feesten of festivals ? ;)

En hoeveel werken van Rubens of Van Dijck had Eeklo ?

AH! ;)))))

Christophe Ramont said...

Maar als we zo gaan beginnen ;)
Eeklo heeft:
*Meetjeslandse Balloonmeeting (één van de grootste evenementen met luchtballons in België)
*Helden in het park
*Kaaifeesten (met de grootste rommelmarkt in Vlaanderen :))
*Herbakkersfestival
*...

En Rubens, Van Dijck,...het kon er toch allemaal niet voor zorgen dat jullie met een toren staan die nooit afgewerkt is :) (onze kerk is tenminste 100m! :))