Friday, June 6, 2008

Angst besluipt mijn hart

Gisterenvoormiddag moest ik in de Europese wijk in Brussel zijn...gelukkig liepen daar geen Europese vissers meer rond die de dag ervoor de boel op stelten gezet hadden. Al zagen die er op deze foto nu ook weer niet zo gevaarlijk uit. :)

Maar goed, moest daar dus zijn en bij het passeren van het Berlaymontgebouw waar de Europese Commissie zit, besloop mij heel even de angst voor een aanslag. Wat?! Een fractie van een seconde dacht ik "stel je voor dat hier nu een aanslag zou plaatsvinden en ik loop hier nu net...". Niet te geloven...een gevoel dat mij nog nooit overvallen was en heel erg vreemd om mee te maken. Al moet ik zeggen dat het even snel voorbij was als het gekomen was...maar toch...
Zou het dan toch zo zijn dat men bij het ouder worden gewoon angstiger wordt? Heeft het daar mee te maken? En wordt die andere angst van mij - steeds conservatiever beginnen denken - dan ook waarheid?! Hoe moet ik die fractie van een seconde anders verklaren!

Aaaaah!!! Dringend nood aan wat progressieve en socialistische praat. :) Wil het nu net lukken dat ik dit weekend in de Ardennen zit met het oud-bestuur van animo...ik kijk er al helemaal naar uit!!

2 comments:

Anonymous said...

Maar lieverd toch, wat lees ik me nu. Het wordt tijd dat je een reisje maakt hé, hier scoor je gewoon 11 op progressiviteit.

Christophe Ramont said...

Geen nood, heb voldoende progressieve taal gehoord dit weekend om het nog twee maand uit te houden tot ik bij jou ben! :)