Saturday, May 31, 2008

Zinnekeparade

De werkweek werd afgesloten met een drink met collega's en ex-collega's, heel gezellig. De oorspronkelijke bedoeling om een terrasje te doen leek even in het water te vallen maar een paar fijne zonnestraaltjes zorgden er toch voor dat we ons mochten installeren op het St-Goriksplein in hartje Brussel.

Na het aperitief een hapje gaan eten om dan natuurlijk terug te keren naar St-Goriks...maar dan niet langer op een terras maar in Café Central (om aan de toog te hangen :)). Zijn we daar gezellig aan het kletsen...worden we plots gestoord door een blauw zwaailicht. Sensatie! Vlug naar buiten... Bleek de 'Blijde Intrede' van de Zinnekeparade daar te passeren!!

Zinneke is eigenlijk een stadsproject dat het samenleven van de verschillende culturen in Brussel in de kijker wil plaatsen. Om de twee jaar wordt die werking in de kijker gezet met de Zinnekeparade, een immens evenement. En dat gaat nu zaterdag 31 mei door, de vrijdagavond kregen we dus eigenlijk een avant-première van de parade op zaterdag. Heel fijn! Veel enthousiasme en ambiance, veel kleur en echt fijn om mee te maken. Wie dus nog geen plannen had voor de zaterdagnamiddag: naar Brussel afzakken belooft een feest te worden!

No comments: