Friday, May 16, 2008

Vierde pijler

Met het werk zijn we nu toch al een tijdje bezig over de vierde pijler: interview, vorming geven,... Maar gisteren werd het ook live uitgevoerd door collega's op het werk! Schitterend! :)

Vierde pijler in het kort: mensen die niet dagdagelijks bezig zijn met ontwikkelingssamenwerking organiseren wel een benefiet die ten goede komt aan het Zuiden. Dat zijn dan meestal projecten waar een kennis bij betrokken is, of van die mensen zelf die naar een Afrikaans land geweest zijn en willen helpen... Het beste voorbeeld vind ik nog steeds de voetbalploeg die een BBQ organiseert om een voetbalploeg van Senegal te steunen (en één van de voetballers is daar dan geweest bv).

Tijd voor VVSG om het voorbeeld te volgen: donderdagmiddag waren er heerlijke wafels te verkrijgen. Herman, Marian en Marlies hadden zin om wafels te bakken blijkbaar en hadden dat een paar weken geleden aangekondigd... Iedereen die een fijn project wist mocht het voorstellen en uiteindelijk waren er drie (allemaal in het Zuiden) die zich kenbaar maakten. Die mochten dus met de 'winst' gaan lopen, tussen aanhalingstekens want die zal beperkt geweest zijn. Maar het was wel heel fijn! Teambuilding met de volledige VVSG... :) Op de foto: collega's Anne en Erika...

Laat het die voormiddag voor mij ook al over die vierde pijler gegaan zijn. Had een overleg met 11.11.11, onder andere met nationaal secretaris Bogdan Vandenberghe (foto), en daar kwam de thematiek ook bovendrijven natuurlijk...samen met 100 andere onderwerpen. Was een zeer fijn gesprek...en Bogdan is "nen toffen", gelijk ze bij ons zeggen. :) Another day at work, exciting as ever. :)

No comments: