Sunday, February 22, 2009

Relax @ Taba

Do I need to say more? :)

Ok dan, maar heel kort (om niet iedereen nog meer jaloers te maken): zon, zee, strand, cocktails, taart, lekker eten, rust,...
De temperaturen waren niet de desastreuze 15/16 waarvan eerder sprake, maar gelukkig wel de gehoopte 25. En ja, eigenlijk viel daar bijzonder weinig te beleven omdat Taba Heights op zich niet bestaat - het is gewoon een 'compound' van 5 hotels en een kunstmatig dorpje/soort van openlucht 'shopping mall' met een muur rond - maar dat hebben we absoluut niet aan ons hart laten komen! Dagschema: vóór 10u00 ontbijten, van 10u00 tot 16u00 plat in de zetel aan het zwembad, na 16u00 hangen, sauna, bar, eten,... Wat heeft een mens eigenlijk meer nodig? ;)

Een goed boek zegt u? Was er ook! "Ontvoeringsbericht" van Gabriel García Márquez lag hier al een tijdje op mij te wachten en na het lezen van "de herfst van de patriarch" was ik benieuwd naar dit tweede boek van Márquez.
De stijl is helemaal anders, dus daar zal ik deze keer niet lyrisch over zijn maar het was zeker niet minder aangenaam om lezen. De inhoud gaat over een reeks ontvoeringen begin jaren 1990 in Colombia en de strijd van de Staat tegen het narcoterrorisme, meer specifiek de strijd tegen Pablo Escobar. Een geschiedenisboek in romanvorm.
Objectief kunnen we het geheel niet noemen - de ontvoerden waren allemaal vooraanstaande Colombianen en je kan je afvragen of er een boek zou geschreven zijn mochten het tien arme Colombianen geweest zijn - en dat mis ik dan ook een beetje, maar je kan het de auteur ook niet kwalijk nemen aangezien hij persoonlijk sterk betrokken raakte door met de (familie van de) slachtoffers te praten en hen sterk in het schrijven te betrekken. Dat het een gruwelijke episode uit de Colombiaanse geschiedenis was, dat is zeker...en tevens een gegeven waar wij dan weer niet genoeg van af weten.

Tijdens mijn afwezigheid werd er ook gestemd op de enquête van de week: hoe is het gesteld met die goede voornemens? Een gelijke verdeling: 1/3 zit op schema, 1/3 heeft het al opgegeven en 1/3 heeft nooit goede voornemens gemaakt. Ondertussen een nieuwe vraag, ingegeven door de economische crisis en de onzekerheid over hoe lang die gaat duren: zou jij in de komende periode van job veranderen?

No comments: