Sunday, February 22, 2009

Believni

In de week vóór mijn vakantie richting Egypte was het nog bijzonder spannend in buurland Israël: parlementsverkiezingen. Het resultaat was verrassend: Livni hield vrij goed stand, Netanyahu werd niet de grootste, extreem-rechts ging vooruit maar het bleef binnen de perken en Labour kende zijn slechtste resultaat ooit.

In de berichtgeving viel mij op dat ook hier de Obama-hype nog steeds geldig is: "Believni" is wel heel duidelijk een link. Goed gevonden natuurlijk, maar het mag niet zijn: Netanyahu is aangeduid als 'formateur'...benieuwd wat dat daar nog allemaal gaat geven.

Over Obama ondertussen: een daling in de populariteit (maar nog steeds stevig) en uitgenodigd worden in Tremelo...laat het duidelijk zijn dat de wittebroodsweken van zijn presidentschap voorbij zijn. :) De bedenking van de week: wat als Obama er zelfs bij een perfect parcours en perfecte medewerking van andere landen (twee voorwaarden die sowieso al niet zullen kunnen) er niet in slaagt op een jaar tijd de crisis te temmen?

No comments: