Wednesday, February 11, 2009

FairTradeTowns Conference

In 2006 was ik er bij in Londen, in 2008 miste ik het event niet in Brussel...dus mocht ik ook dit jaar niet ontbreken op de derde FairTradeTowns Conference! Locatie deze keer: Lyon.

Alweer een geweldige gelegenheid om te netwerken en vooral ook veel bij te leren over FairTrade. Al was het vaak ook roepen in de woestijn want de campagnes van FairTradeGemeenten (in Vlaanderen bijzonder populair, we scoorden daar dus goed met de delegatie :)) worden voornamelijk door vrijwilligers gedragen... Dan sta ik daar als 'professional' tussen, het nut van lokale besturen te bepleiten. Tja, niet altijd even populair natuurlijk.

Het was alleszins bijzonder nuttig en fijn om er bij te zijn...en ook verdomd vermoeiend. Het is typisch voor van die trips dat je dus veel te weinig slaapt, veel te veel wil doen en dan uitgeput terugkeert. Zonder weekend om te recupereren. Maar het was ook heel leuk: een toffe delegatie, Lyon - weliswaar 'by night' - kunnen bezoeken en een exclusieve rondleiding in het stadhuis verkregen! Dat kan niet iedereen zeggen natuurlijk...
Voor het foto-album: klik hier!

No comments: