Monday, April 28, 2008

I'll never learn...

In DEZELFDE week dat ik een bericht krijg van de NMBS dat ze helaas mijn paraplu die ik verloren was - en mooi aangegeven had - niet teruggevonden hebben en dus het dossier moeten afsluiten...in DIEZELFDE week slaag ik er in om mijn paraplu OPNIEUW in de trein te vergeten!

Zie, daar kom ik nu eens echt helemaal slecht van. En het is dan ook nog mijn eigen, stomme schuld...

Besparingen

Zware besparingen bij de familie Ramont...mijn ma en ik lossen dat handig op door te gaan shoppen tijdens de dolle dagen van Inno. :)

Het concept is heel simpel: Inno houdt grote uitverkoop en doet wat af van de prijs. Dus voor ieder stuk dat je koopt, spaar je eigenlijk! Schitterend plan! De zon liet ons wat in de steek dus wat anders doen dan toch eens gaan kijken?

Ter info: we hebben zeer goede besparingen gedaan. Wel tot 60 euro...en als je meerekent dat we eigenlijk geen pannenkoek gingen eten - tegen de plannen in uiteraard - dan mag je daar al snel 75 euro van maken. It just makes my day... :) Zeker als je dan ook nog eens Jan Roegiers tegen het lijf mag lopen (die deze week overigens schitterend uit de hoek kwam door Filip Dewinter aan te pakken in het Vlaams parlement). :)

Overigens een familieweekend achter de rug: zaterdag ging - ook al naar jaarlijkse gewoonte al wordt het normaal gezien op 1 mei georganiseerd - de koningsschieting van de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan De Lieve door. Mijn pa slaagde er al twee maal in om koning te schieten...drie keer op rij betekent "keizer" maar die derde keer lukte het niet. Ook dit jaar mocht het niet zijn. Och ja, we waren er alleszins al voor te supporteren (en eigenlijk frieten met stoofvlees te eten), dat is ook al veel waard. :)

Wednesday, April 23, 2008

Traditie...

Traditie die deze keer compleet Indisch ging in de Raj (lekker!! gezellig!!)...

Tuesday, April 22, 2008

Gelinkt

Net mijn profiel opgesteld op LinkedIn...naar het schijnt het netwerk voor professionelen. Op dit moment is het mij nog niet helemaal duidelijk wat ik er mee kan DOEN maar dat zal nog wel komen zeker? Look me up!

Monday, April 21, 2008

Long live de roze ridder!

"Buiten de zone" was een megafantastisch programma waar mensen van mijn leeftijdscategorie nog steeds lyrisch over spreken. Ook al is het 10/15/... jaar (??? kan iemand mij zeggen hoe lang dit geleden is?) geleden dat dit op tv verscheen, de quotes blijven legendarisch... Blijkt overigens ook aan het aantal fans dat zich al inschreef op de facebook-groep van "Buiten de zone".

Als eerbetoon aan deze schitterende serie nog eens het stukje van "de roze ridder", zowat het beste van humor dat ooit op de Vlaamse televisie te zien was.
"Op kruistocht, maar ik heb niets om aan te doen!"
"Mannen, mannen, allez...dinges!"
"Hij vocht maar werd toen omsingeld door 12 meedogenloze mannen - waarom overkomt mij dat nooit?!"
"We zijn verkeerd - maar dat geeft niet, wij ook!"
"Zingende jeanetten die op kruistocht gaan...betaal ik daar kijk- en luistergeld voor?!"
Dat en zoveel meer goede quotes...op nauwelijks vier minuten tijd!

Mechelen - Kick off BBQ-seizoen

Afgelopen zaterdag EINDELIJK ;) Evelien nog eens gezien want sinds die met een lief in Mechelen zit zien we die niet meer (haha, graptjen hé Evelien!). Allez, het is nog erger: we moesten zelfs naar Mechelen afzakken om aldaar een hapje te gaan eten en kennis te maken met Bart.

Het was een zeer aangenaam kennismaken en we gingen heel lekker eten. Gevolg: weer veel te veel gegeten maar goed... Overigens het perfecte moment om Evelien haar deelnameprijs voor de blogwedstrijd 'mooiste portretfoto' te overhandigen. Na Tineke en winnares Karolien mocht ook zij nu een exclusieve "Zulu Love Lettre" en "Zulu dolk" ontvangen. :) Bart vond dat van die dolk niet zo'n schitterend idee overigens...iets met 'slagen en verwondingen'. :)
Als dessert had ik overigens straciatella-ijs met een glaasje Amarula...jaaaa! Amarula! De godendrank uit Zuidelijk Afrika...kon ik maar meteen weer vertrekken. :)

Op zondag werd het startschot van het BBQ-seizoen gegeven. Niets te vroeg als je het mij vraagt! Bij Wouter en Mare werd vakkundig de BBQ in gang gestoken en daarna was het smullen tot de stukken er van af vlogen...allez ja, bij wijze van spreken. Grootse discussies en nog grotere plannen...zoals gewoonlijk. :) Laat die werkweek nu maar komen...

Kiss me you fool

Even tijd voor reclame...

Voor wie nog geen plannen heeft aan de vooravond van het groot socialistisch feest op 1 mei: allen naar "Kiss me you fool"!

Zelf kan ik er jammer genoeg niet bij zijn want op 1 mei zelf valt er heel veel te beleven (maar vooral te organiseren) in Eeklo...

Silence! I kill you!

Blijkbaar ben ik zowat de laatste in de rij om 'Achmed the dead(ly funny) terrorist' te leren kennen... Heel grappig, vooral de stukjes "Silence! I kill you!" worden steeds beter. :)

Vorige week vrijdag ontdekt, tijdens een etentje bij Sofie en Karel thuis...

Trefdag VVSG

Vorige week donderdag, 17 april 2008, was eindelijk de dag aangebroken waar we met VVSG maanden aan gewerkt hadden: de Trefdag. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar uiteindelijk werd het - net als twee jaar geleden in 2006 - een weergaloos succes.

Cijfers heb ik op dit moment niet maar zeker is dat bijna 4.000 personen betrokken bij de lokale besturen in Vlaanderen (schepenen, gemeenteraadsleden, ambtenaren,...) aanwezig waren in het ICC in Gent. Vierduizend man/vrouw die ook allemaal een 'Trefdagzak' mee naar huis kregen...en die moesten natuurlijk ook allemaal gevuld worden. Dat gebeurde door de VVSG-medewerkers zelf (niet alleen dat overigens): woensdag werd meer dan een halve dag in beslag genomen door het vullen van de zakken. Zakkenvullers!

Leuke sfeer onder de collega's, dat was zeker. Voor velen was het ook de eerste editie...voor mij was het al de tweede keer. Bij mijn eerste editie had ik een 'Trefwinkel' te modereren...dan nog over personeelsmanagement! Vond dat toen heel fijn om te doen. Deze keer was dat niet het geval maar had ik wel vier thematafels en een werkbezoek op het programma. Druk, druk, druk dus...en op zo'n dag loop je dan ook heel wat kilometers af. Pijnlijke voeten waren het resultaat, samen met een volledige drie dagen slaap ná de Trefdag...

Maar goed, het is dus voorbij en het is allemaal goed verlopen. Maar nu terugkeren naar het werk is een kleine hel...tot vóór donderdag was het algemeen geldend excuus "dat gaat nu niet, dat is iets voor ná de Trefdag". Shit, die is nu gepasseerd dus moeten we dringend al de rest weer beginnen opnemen...wordt dus effe stomen deze en volgende week...
Leuk ook: de groepsfoto van het Team Internationaal. De mogelijkheid bestond om 'met jouw openbaar bestuur' op de foto te gaan, wij maakten van die kans gebruik om het team vast te leggen op de gevoelige plaat. Bovenaan: Bart en ik. Onderaan: Betty, Anne en Ilse.

Vrijgezellig feestje

Again, it is time for an update...het stond hier al eens, maar die blog aanvullen lijkt toch een stuk moeilijker geworden dit jaar. ;) En we kunnen ons niet blijven wegsteken achter het vertrek van Lieve en Tineke. :) Maar goed, we doen ons best...

Ondertussen al van begin deze maand geleden: het getuigenkorps van Christof en Sabine kwam voor een eerste keer samen - dit zonder het aanstaand bruidskoppel - om de nodige organisatorische elementen te bespreken die bij deze zware taak komen kijken. Jaja, getuige zijn is niet zo gemakkelijk...
Zo moet een huis vakkundig verbouwd worden, moet een feest volledig verpest worden met grappige tussenstukken en moet het einde van het vrijgezellenleven stevig gevierd worden met een vrijgezellig feestje. Goed, over dit alles kunnen natuurlijk geen details vrijgegeven worden ook al durf ik Christof en Sabine er niet van verdenken mijn blog te lezen ;) maar beter op zeker spelen!

Pieter (broer Christof), Ann (vriendin Sabine) en Barbara (zus Sabine) kwamen dan ook naar Gent afgezakt om die eerste brainstorm te voltrekken, later kwam Thomas (broer Sabine) de bende nog vervoegen. Plannen zijn gesmeed en het koppel is alvast op de hoogte van de dag des onheils...loopt gesmeerd... :)
Groot plezier overigens: het huwelijk zal dan toch niet - zoals eerder gevreesd - doorgaan in Aalter maar wel in Eeklo! Woehoe!

Sunday, April 13, 2008

Het "Plan Bolivië"

Buiten twee keer naar de film en verkouden zijn gebeurde de afgelopen week nog een belangrijke beslissing: mijn vakantieplannen deze zomer. De beslissing is gevallen: in augustus reis ik naar Bolivië (!) om daar samen met Tineke - die van Peru afzakt en richting Argentinië trekt - het land door te trekken. Wow!

Ik doop het meteen het "Plan Bolivië"... Veel concreet is er nog niet. Vliegtuigticket is wel al gekocht: vertrek op 04/08 om op 05/08 in de vroege ochtend te landen in La Paz, terugkeer op 23/08. Net genoeg tijd om Cochabamba, Santa Cruz, Sucre en Potosi te zien! Zelf kijk ik ongelooflijk uit naar het bezoek aan La Higuera, de plek waar 'Che' Guevara om het leven kwam. Bon, het gaat natuurlijk een teleurstelling zijn omdat daar niets meer van te zien valt...maar toch weet ik dat ik het een ongelooflijk moment ga vinden om daar gewoon te zijn...

Voor de rest ga ik mij nog heel goed moeten informeren over Bolivië alvorens te vertrekken, want op dit moment weet ik bijzonder weinig. En voor de rest leg ik mijn lot in de handen van Tineke. ;)

Linkeroever

Nu we toch over films bezig zijn, geef mij dan maar de tweede film die ik zag op een week tijd. Linkeroever (check die website!) van Pieter Van Hees die hiermee een zeer mooi debuut aflevert...

Nochtans heb ik het niet zo voor die "Vlaamsche film", en toch is dit al de tweede op korte tijd. Over "Aanrijding in Moscou" was ik al enthousiast maar deze slaat toch werkelijk alles. Gewoon al vanwege het feit dat dit een genre is dat we in die Vlaamse film nog niet te veel zijn tegengekomen (en wat meteen mijn gruwel voor films van Vlaamse komaf verklaart: het zijn altijd drama's of onnozele humor). Een thriller van formaat - neem het van mij aan dat je heel erg gespannen zit te kijken - dat flirt met symboliek alsof het niets is. De verschillende lagen die je in deze film tegenkomt!

Sterke acteerprestaties ook, in de eerste plaats van Eline Kuppens maar ook van Matthias Schoenaerts. Verhaal gaat over atlete die rust moet nemen en dat bij het nieuwe vriendje doet die op Linkeroever woont. Maar daar gebeuren vreemde dingen...die teruggaan op de tijd dat Linkeroever de plek was waar mensen heengestuurd werden omdat ze in de stad Antwerpen niet welkom waren. Heksen en ander 'zwart gespuis' kwam daar dus terecht... Terwijl ik dit schrijf, krijg ik alweer de kriebels (de film is dus niet de beste promo voor Linkeroever :)).

Toegegeven, op het einde van de film moet je eigenlijk al helemaal in de sfeer van de film zitten om het nog te geloven...maar bij mij lukte het wel. Gewoon gaan zien zou ik zo zeggen!

Laatste film met Tineke

Net vóór Tineke vertrok richting de VS (waar ze op dit moment gezellig San Francisco aan het verkennen is) hadden we nog een laatste filmdate...het werd Vantage Point.

Van het verhaal wist ik nog niet veel maar de cast zag er niet slecht uit: Dennis Quaid, Matthew Fox (van "Lost"), William Hurt, Sigourney Weaver,... Allez, nu ook weer niet de grote sterren maar alleszins niet slecht.

Basically: VS-president sluit een alliantie met een pak landen in de strijd tegen terreur (hoe actueel) en bevestigt dat op een bijeenkomst in Salamanca. De boel loopt daar grondig fout en dat verhaal krijg je acht keer te zien, telkens door de ogen van iemand anders die betrokken partij is. Verhaal zit wel goed...al moet je wel enkele dingen voor waarheid aannemen:
* Salamanca in Spanje als het centrum van de wereld waar alle wereldleiders gezellig samenkomen - Huh?!
* Een VS-president die gehaat wordt maar wel door de joelende menigte geleid wordt die hem staat uit te schelden - Huh?!
* Aanslagen plegen is helemaal zo moeilijk niet, als je als terrorist maar goed genoeg voorbereid bent - Huh?!

Maar kom, laat ons positief zijn: best wel een entertainend filmpje. Al heb ik mij immens gestoord aan fouten in de 'timing'...als een film helemaal afhangt van die timing (je ziet het verhaal dus eigenlijk acht keer!), dan moet die timing ook wel juist zitten. En daar wordt dan een fout tegen gemaakt! Jongens toch...

Blogverslaafd?

Eind vorig jaar bestempelde ik mezelf nog als blogverslaafd...maar met het nieuwe jaar is die verslaving blijkbaar al veel minder! Het is ondertussen alweer meer dan een week geleden dat hier nog iets verscheen. Vreemd...want er was wel wat nieuws te melden.

Deze avond probeer ik dat allemaal goed te maken met enkele stukjes. Een excuus voor mijn lange afwezigheid heb ik nog niet gevonden. Komt het door mijn verkoudheid die ondertussen al veertien (!) dagen aanhoudt en ook mijn mentale gezondheid ernstige schade heeft toegebracht? Of is het mijn aangeboren luiheid - waar ik eigenlijk bloggewijs nog niet veel last van ondervond? De drukte op het werk kan er ook tussen gezeten hebben, al werd dat gecompenseerd door vrij rustige weekends...

Niets van dat alles, ik denk dat het ligt aan het vertrek van Lieve en Tineke. Die begrijpen zeker niet wat dat mentaal met een mens doet, mij zo alle twee tegelijkertijd (!) achterlaten! ;)

Bush zonder kleren

David Horsey van de Seattle Post-Intelligencer publiceerde 25 van zijn beste Bush-cartoons...zie hier de rest maar deze moest ik toch even zelf op de blog zetten. :)

Thursday, April 3, 2008

Skype is fantastisch

Skype is al een tijd geïnstalleerd op mijn pc, van toen Nathalie hier eens was denk ik... En een koptelefoon lag hier ook al een tijdje... Maar vandaag pas toe gekomen om die twee dus eens te combineren :)

Technologie is toch prachtig. Je zet een koptelefoon op je kop en een paar minuten later zit je gezellig te kletsen met Nathalie in Jeruzalem. En dat allemaal gratis en voor niets hé! Zo kan een mens nog eens op de hoogte blijven van wat er daar allemaal te gebeuren staat...want via mail is dat toch altijd een opdracht... En die blog, daar komt een mens zeker al niets van te weten! :)
Serieus, ik kan daar echt nog verwonderd over zijn...

Als test ook even naar huis gebeld...zéér vreemd om de ouders uit de box van je pc te horen. :)
Voor iedereen die over skype beschikt: voeg me toe met christophe.ramont!