Monday, October 29, 2007

Onverwacht nieuws...

Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat hier iets op de blog verscheen, ik vermoed dat daar de vakantie voor iets tussen zit. Vorige week donderdag de laatste dag werken en sinds vrijdag dus in vakantie. Wat wil zeggen dat ik vrijdag een hele dag geslapen heb en sinds zaterdag eigenlijk niet veel meer uitgestoken heb...zalig... :)

Vorige week woensdag was er nochtans onverwacht nieuws te melden. Zoals eerder reeds meegegeven zal ik getuige zijn voor het huwelijk van Christof en Sabine, ergens in 2008 (waarschijnlijk augustus). Ook vermeld toen was het gegeven dat de ouders deze keuze ook goedkeurden...tot vorige week dus. Bedenkingen kwamen opzetten...want er waren toch ook een hoop broers en zussen die hiervoor in aanmerking kwamen? De vrees om "getuige-af" te worden werd groot. Gelukkig werd een compromis bereikt: de trouw zal stevig bewaakt worden door niet minder dan vier getuigen. De zus van Sabine en broer van Christof vervoegen het 'korps der getuigen' dat zal waken over het welslagen van dit huwelijk. Dat kan niet meer fout lopen!

In het stadhuis zullen An en ikzelf de honneurs waarnemen, tijdens de kerkelijke dienst is het de beurt aan de andere twee. En zo is meteen het heikel probleem van 'homosexuele getuige in de kerk' ook opgelost. :)

Mijn rol van getuige neem ik overigens zeer serieus: deze morgen bij de burgerlijke stand van Eeklo langsgeweest. Het gelukkige koppel heeft heel veel herinneringen aan Eeklo - ze groeiden er allebei op - en was dus ook van plan om de trouw daar te laten doorgaan. Maar kan dat wel? Ik dus vandaag binnen om dit even te checken. Kan niet, aangezien beiden ondertussen gelukkig gedomicilieerd zijn in Aalter. Verdorie! Dus één van de twee zal zich opnieuw in Eeklo moeten domiciliëren want een trouw in het Cremlin van Pieter De Crem zie ik als socialist helemaal niet zitten! Alhoewel...het Cremlin klinkt toch communistisch genoeg om een socialist op zijn gemak te doen voelen... ;)
Jammer dat dit dus niet kan...ook al begrijp ik het wel. Laat dit over aan de vrije keuze en iedereen gaat uiteraard trouwen in de mooiste stadhuizen van het land (Eeklo! Brussel! Antwerpen! Brugge!). Aan de andere kant: het koppel heeft bijna geen connectie met het stadhuis van Aalter...beetje stom dat ze daar dan moeten trouwen, niet?

No comments: