Sunday, April 13, 2008

Laatste film met Tineke

Net vóór Tineke vertrok richting de VS (waar ze op dit moment gezellig San Francisco aan het verkennen is) hadden we nog een laatste filmdate...het werd Vantage Point.

Van het verhaal wist ik nog niet veel maar de cast zag er niet slecht uit: Dennis Quaid, Matthew Fox (van "Lost"), William Hurt, Sigourney Weaver,... Allez, nu ook weer niet de grote sterren maar alleszins niet slecht.

Basically: VS-president sluit een alliantie met een pak landen in de strijd tegen terreur (hoe actueel) en bevestigt dat op een bijeenkomst in Salamanca. De boel loopt daar grondig fout en dat verhaal krijg je acht keer te zien, telkens door de ogen van iemand anders die betrokken partij is. Verhaal zit wel goed...al moet je wel enkele dingen voor waarheid aannemen:
* Salamanca in Spanje als het centrum van de wereld waar alle wereldleiders gezellig samenkomen - Huh?!
* Een VS-president die gehaat wordt maar wel door de joelende menigte geleid wordt die hem staat uit te schelden - Huh?!
* Aanslagen plegen is helemaal zo moeilijk niet, als je als terrorist maar goed genoeg voorbereid bent - Huh?!

Maar kom, laat ons positief zijn: best wel een entertainend filmpje. Al heb ik mij immens gestoord aan fouten in de 'timing'...als een film helemaal afhangt van die timing (je ziet het verhaal dus eigenlijk acht keer!), dan moet die timing ook wel juist zitten. En daar wordt dan een fout tegen gemaakt! Jongens toch...

No comments: