Sunday, March 8, 2009

Stemmen is kiezen

Deze morgen vroeg het bed uit. Ik vraag me nog steeds af welke gek een congres om 09u30 's morgens wil doen beginnen... Bref, het weerhield er toch een massa volk niet van om naar het NTG in Gent af te zakken voor het sp.a-congres dat de programma's voor de Vlaamse en Europese verkiezingen moest goedkeuren.

Nog een geluk dat het in Gent was. Enige andere plek en ik was er nooit geraakt. :) Was nu al maar op het nippertje daar. Gevolg: ik kon helemaal in de nok van het NTG gaan zitten.
Het was een goed congres. Waarbij de noodzaak van socialisten in een regering onderstreept werd (uiteraard), waarbij duidelijk gemaakt werd dat bij deze verkiezingen fundamentele keuzes voorop staan (vandaar "stemmen is kiezen") en waarbij Caroline wou aantonen dat het geen kwestie van 'kunnen' is maar een kwestie van 'willen' (en uiteraard wil sp.a keuzes maken).

De locatie was wel niet altijd even handig (stemmen vanop een balkon is niet evident en een receptie houden op verschillende verdiepingen ook al niet) maar we onthouden vooral dat we klaar zijn voor de campagne. En dat we - Ella, Rik, Jurgen, Leen en ikzelf - na de middag gezellig gingen eten in Faits Divers op de Korenmarkt om vervolgens met het ijsje in de hand op de Graslei te gaan zitten! Lang leve de eerste zonnestralen! Dit moest uiteraard nog afgesloten worden met een terrasje...zalig!

Verder hebben we geleerd dat het animobestuur van 2003-2005 werkelijk visionair was. Wij streden toen al voor een Railrunner en merken nu dat tsjeven het idee in werking brengen (alleen jammer dat het een Vanackere is die met ons idee gaat lopen), wij nodigden Shirin Ebadi al lang uit vooraleer MO* haar ontdekte (bij ons kwam ze echter nooit opdagen...nog steeds een zwarte pagina in de animogeschiedenis :)). Oh ja, blijkbaar ben ik ook een "officieel sp.a-blogger" want mijn naam prijkt op de website...en dat terwijl ik pogingen doe om net niet te veel over politiek bezig te zijn.

Laatste gegeven geeft me meteen inspiratie voor de nieuwe bevraging van de week: staat er te veel politiek op deze blog? :) De vorige enquête - met de vraag welk thema de volgende fotowedstrijd zou moeten zijn - werd afgesloten met 14% die gaat voor een nieuwe portrettenreeks, 28% die een alternatief thema bedacht ('wildlife' en 'temptation' zijn zeker thema's om in het achterhoofd te houden!) en een overdonderende 57% die foto's met eten wil zien. We hebben een nieuw thema!

6 comments:

Aertsparadijs said...

je wil niet te veel over politiek schrijven??? kijk gewoon naar je labels, wat daar op één staat geeft al een indicatie ;-)

De Gentse Zwijger said...

Ach, het zijn binnenkort verkiezingen, dus er mag wel eens over politiek geluld worden. Ik bezondig me daar zelf ook wel eens aan :-)

Mike said...

Van Ackere communiceert er nog eens over (Railrunner).
Kathleen en Pascal hebben peper in het gat van De Lijn en de MIVB gestoken om voor één ticket te zorgen, samen met de NMBS natuurlijk.

Christophe Ramont said...

Tja, ik wil niet te veel over politiek schrijven maar het is sterker dan mezelf! :) En heb al zitten denken aan een herschikking van de labels zodat 'politiek' er zo niet met kop en schouders zou bovenuit steken (ook al omdat daar heel veel onder gestoken wordt hoor! :)) maar al die labels wijzigen zou beetje vermoeiend worden... :)
Peter, goed excuus dat van die verkiezingen! In België wil dat wel zeggen dat je eigenlijk altijd over politiek mag bezig zijn :)

Anonymous said...

Doe maar! Je doet dat goed ook, over politiek schrijven!

Christophe Ramont said...

Geen nood, ik doe verder...democratie waarbij meerderheid zou beslissen dat ik het niet meer mag doen, dat is zo niet aan mij besteed :)

"Democracy: the best of the worst systems available" :)