Sunday, March 22, 2009

Afrika! Afrika!

Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd op "Afrika! Afrika!", de show waar je zeker al reclame voor zag maar nu ik het zou moeten benoemen eigenlijk niet weet wat te zeggen. Zelf noemen ze zich "het magische circus van het continent van de verbazing"...tja...

Het was alleszins fantastisch! Uiteraard omdat het over Afrika gaat want ik vind het - al dan niet werkgerelateerd - een magisch continent. Maar ook de show zat goed in elkaar. Hoe zou je het beschrijven? Een leuk circus met schitterende artiesten die een beetje Cirque du Soleil willen nadoen, maar dan op z'n Afrikaans. Voeg toe: een snuifje "Man bijt hond". Ik kon het niet verhelpen de link te leggen met dit programma omdat het geheel ook onderverdeeld was in stukjes... Niets unieks, maar het straalt ook allemaal een beetje de charme uit van "Man bijt hond".

Allemaal wel heel erg Afrikaans: wachten hoort er bij en veel tijd voor protocol en applaus. Dit weekend stond in DM Magazine overigens een interview met de choreograaf, meteen werd ook duidelijk dat de Duitse efficiëntie (de producenten zijn Duitsers) niet altijd samenging met het Afrikaans ritme. :) Het neemt niet weg dat de artiesten echt goed waren, verschillende keren met de mond open zitten kijken naar hun stunts. En echt heel sterk was dat de 'stereotypes' tegelijkertijd bevestigd (klederdracht en bepaalde acts) én ontkracht (link met 'moderne' acrobatie en verfrissende acts) werden! Afrika heeft talent: dat is zeker.

Foto: de inrichting van het tentencomplex was echt magistraal. De zuiderse sfeer zat er al meteen in. Ook door de details: de luchters zijn namelijk gemaakt met afval. Schitterend! (klik op de foto voor groot formaat)

Het geeft me meteen inspiratie voor de vraag van de week: welk continent draagt jouw voorkeur? Hier rechts te beantwoorden! De vorige vraag - moet sp.a in de campagne gaan voor 'change'/'verandering'? - werd bevestigd met 60%, 40% vond dat het concept al een beetje uitgemolken is...

2 comments:

tineke said...

ik wil graag alle bolletjes aanduiden bij de poll (ofwel een bolletjes 'alles'), want als geld geen probleem is, tja...

Christophe Ramont said...

Keuzes maken hé Tineke, keuzes maken! Ook met al het geld in de wereld kan je niet overal tegelijkertijd zijn... ;)