Tuesday, March 31, 2009

Hoe Sakis Eurosong wint...

Vandaag liep ik in sneltreinvaart - Thalysvaart? - door het Zuidstation - normaal gezien is dat het Noordstation maar vandaag mocht ik vorming geven over 'capaciteitsopbouw' - en werd even gestopt in mijn race richting trein...was dat Sakis die ik daar hoorde?

Even voor alle duidelijkheid: Sakis Rouvas - hier links te...tja...bewonderen - is een ster in Griekenland en werd in Eurovision Song Contest 2004 derde met "Shake it". Geen nood als je geen flauw idee hebt hoe dat nu weeral klonk... Veel historischer was zijn optreden als co-presentator in de Eurovision Song Contest van 2006, en dan voornamelijk met het gedeelte waarin Nederland de punten mocht geven. Traditiegetrouw worden de punten meegedeeld door Paul De Leeuw en na wat flauwe grapjes à la "Kalisperma", "Let's come" en "Chaci, Chica" werd het allemaal een beetje aangebrand toen Paul vroeg of ie zijn mobiel nummer nu mocht doorgeven aan Sakis of dat dat iets was voor na de 12 punten. Oh jeetje...en dat waar heel Europa zat op te kijken. :) Naar verluid kon Sakis er niet echt mee lachen - al zal het wel niet de eerste keer geweest zijn dat hij oneerbare voorstellen kreeg...

Bref, lange intro om dus te zeggen dat Sakis ook dit jaar weer meedoet met de wedstrijd - onbelangrijk om te weten dat het met zoiets is als "This is our night" (als Nederland hier punten aan geeft hoor ik de commentaar van Paul al komen :)) - en dat Griekenland de promomachine in gang gestoken heeft. In het centrum van Brussel-Zuid: promostand van Griekenland waar het liedje van Sakis te horen was.
Reken even uit: als alle Griekse promostands op continue basis Sakis door de geluidsboxen jagen de komende maand en een half, dan zit je al met een gegarandeerd publiek dat het liedje op z'n minst zal herkennen de avond van de uitzending. Schitterende tactiek!

Moeten we ook doen! Alhoewel, bij ons zou het waarschijnlijk goed zijn voor opnieuw wat rellen, want zijn het dan de Belgische promostands die het recht hebben dit liedje te spelen, of de Waalse? En mogen de Vlaamse Huizen dan promo maken? Of hoort dit eigenlijk bij cultuur...waardoor het al zeker niet federaal is? Hmmm...toch maar laten voor wat het is.

No comments: