Sunday, September 5, 2010

Wachten

Nog geen plannen voor komende zaterdag? Dan is er maar 1 ding dat je in de agenda moet zetten (en het had er al lang moeten in staan): de Wachtnacht!

De Millenniumdoelstellingen - die tegen 2015 armoede de wereld moeten uithelpen - zijn nog altijd niet gerealiseerd. In september wordt een VN-top georganiseerd in New York die de stand van zaken moet bekijken...een geschikt moment vond het consortium "De tijd loopt" om tot actie over te gaan en de nodige druk te zetten. Dus wordt iedereen uitgenodigd op het St-Pietersplein in Gent op 11 september om samen met 10.000 anderen te wachten op de realisatie van die Millenniumdoelstellingen!

Uiteraard valt er veel meer te doen dan gewoon een hele dag en nacht wachten...'s namiddags kan je al genieten van een debat en 's avonds zijn er tal van optredens, waaronder Youssou N'Dour! Het volledige programma vind je hier...

Natuurlijk ben ik er zelf ook komende zaterdag. In de namiddag worden een pak burgemeesters en schepenen uitgenodigd (om aan te geven dat ook lokale besturen kunnen bijdragen aan de realisatie van die Millenniumdoelstellingen) en daar moet ik werkgerelateerd bij zijn. Later op de avond vind je mij gewoon al wachtende op het plein zelf natuurlijk. :) Be there!

Meteen even checken hoe het gesteld is met het internationaal bewustzijn van mijn lezers: ben jij er zaterdag bij om mee te wachten op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen? De vorige bevraging - "N-VA, het is tijd om eerlijk te zijn en het compromis te zoeken!" - werd afgesloten met 62% die deze stelling ondersteunde, 12% die nog even verder wou gaan tot er wat meer op tafel lag en een degoutante 25% die vond dat de Walen maar moeten slikken wat de Vlamingen eisen. Nog steeds in shock van dat laatste...

No comments: