Sunday, November 30, 2008

Evita en "Gentse zeemlapkes"

Hoe gaat dat? Je komt ergens vroeg in de ochtend Els tegen op de trein richting Brussel en voor je het weet zijn er afspraken gemaakt om samen naar de musical "Evita" te gaan zien. Vandaag was het zover en we hebben er een geweldig gezellige zondagnamiddag op zitten!

Meteen was de afspraak goed om ook Cathy en Mel te mobiliseren en het nieuwe appartement van Els te bewonderen. Maar het begon natuurlijk allemaal met de namiddagvoorstelling van "Evita". De film met Madonna en Antonio Banderas was uiteraard gebaseerd op de musical en daar was ik al danig van onder de indruk (remember mijn vreugde toen Madonna op haar concert "You must love me" bracht). De film zelf zag ik 2x maar de CD is ondertussen grijs gedraaid, de musical kon dus voor mij geen verrassingen in petto hebben. En toch...net vóór de start bedenk je toch even hoe ze die vertaalslag naar het Nederlands gaan maken. Geen nood, schitterend gedaan! Sommige stukken zijn zelfs nog iets beter...al gaan we natuurlijk niet overdrijven en zeggen dat Jan Schepens beter is dan Antonio Banderas. :)
Bijzonder genoten van deze voorstelling met andere woorden, een aanrader en wegens succes verlengd in Gent dus iedereen die zin heeft: grijp nog vlug de kans (want anders moet je naar Antwerpen om het nog te zien :))!

Daarna ging het richting het appartement van Els om aldaar pannenkoeken te eten. Ja, we zijn een bende 'ouwe wijven': eerst een namiddagvoorstelling en daarna nog pannenkoeken eten. :) Gezellig kletsen over politiek, het werk, het leven van advocaten, de liefde en zoveel meer...en ondertussen onze warme chocomelk/koffie/thee naar binnen werken. Wat wil een mens nog meer op een zondagnamiddag? De "Gentse zeemlapkes" is overigens de benaming voor onze kookkunsten wat betreft de pannenkoeken ;), ze konden alvast het plezier niet verpesten!

1 comment:

Anonymous said...

om watte, pannenkoeken te gaan eten?????????????????????????