Tuesday, November 2, 2010

Het oneindige plan

Vakantie is ook lezen...op rustige en verloren momenten bijvoorbeeld. Was al tijdje bezig met "Het oneindige plan" van Isabel Allende maar het ging niet meteen vooruit. En nu is ie uit :)

Punt met Allende is vaak dat het nogal traag op gang komt...wat ook hier wel een beetje het geval was. Bovendien vond ik de korte inhoud op de achterflap op z'n minst misleidend: Amerikaanse latino heeft arme jeugd en gaat voor de welvaart, vraagt zich vervolgens af waar hij nu het meeste geluk had...dat moet zowat de baseline geweest zijn. Maar het boek is uiteraard zoveel meer dan dat! Allerlei figuren kruisen het pad van Gregory Reeves, sommige zelfs meerdere malen en het is altijd aangenaam om volgen. En eens voorbij de helft begint het echt snel te gaan...waardoor het boek ook veel sneller uit was dan gedacht.

Geen nood, op onze laatste dag in Addis Ababa gisteren toch nog de tijd gevonden om richting 'Bookworld' te gaan. Buitengekomen met twee supercynische boeken over ontwikkelingssamenwerking, dat belooft! :) De eerste die er aan moet geloven is "Lords of poverty".

No comments: