Tuesday, November 2, 2010

Mastercard

De laatste dag in Addis Ababa werd eigenlijk een beetje een dag in mineur. In de voormiddag gingen we op zoek naar een touroperator die ons een trip doorheen Ethiopie kon aanbieden. Die vonden we bij 'Ashenge' en toen alles in kannen en kruiken was en het moment van betalen er aan kwam liep het allemaal mis.

De Mastercard werd niet aanvaard...iets mis met mijn kaart. Vreemd, want de dag voordien had ik nog geld afgehaald. Maar ook bij de bank zelf lukte het blijkbaar niet. Het werd een dagje van over en weer lopen, principieel geen geld willen afhalen omdat we daar eigenlijk niet mee op straat wilden lopen en eigenlijk gewoon veel zuchten. Met de avond vonden we ergens een compromis tussen toch nog geld afhalen en een voorschot betalen, de rest overschrijven via de bankrekening.

Maar niet de hele dag was miserie. Over de middag zaten we toch maar gezellig op een terrasje en vonden we onszelf algauw in gesprek met drie leerkrachten (2 Ethiopische en 1 Britse die al 11 jaar in Ethiopie verbleef). Een amusant gesprek over tal van onderwerpen. Politiek staat niet meteen heel hoog aangeschreven (het was even zoeken naar de voor ons onuitspreekbare naam van de president - de premier heeft de echte macht en eigenlijk zijn daar geen klachten over, de mens zit er ook al 20 jaar :)), de term 'onderontwikkeld' zorgt voor heel wat kritiek, de trots over het feit dat ze nooit echt gekoloniseerd zijn stroomt er soms van af en uiteraard moeten we op het thuisfront reclame maken voor dit prachtig land (meer toeristen zijn welkom, er zijn prachtige dingen te zien en het is echt veilig - wat dat laatste betreft: "ze gaan je misschien bestelen, maar vermoorden, kidnappen of verkrachten zit niet echt in de Ethiopische genen"...goed om weten :)).

Na nog eens een namiddagje sukkelen met betalingen richting boekenwinkel om ons even te laten gaan en afsluiten deden we met Indisch eten. Vrij vroeg in de bedstee want de volgende ochtend zou onze chauffeur om 6u aan ons deur staan...

No comments: