Monday, December 10, 2007

Nieuwe treinuren

Sinds gisteren heeft de NMBS haar dienstregeling aangepast. Deze morgen werd gevreesd voor grote vertragingen maar die vielen wat mij betreft wel mee: in totaal maar een half uur vertraging op een hele dag tijd. Nu ja, gerekend dat de NMBS de vertragingen structureel in haar schema heeft opgenomen kan het zijn dat ik eigenlijk meer vertraging had...

Voor sommige collega's op het werk is de nieuwe dienstregeling wel een ramp. Ook voor de schoolgaande jeugd in Eeklo is het zeker geen verbetering: tenzij je Superman bent en de trein van 15u41 kan halen als de schoolbel om 15u40 rinkelt (en dat betekent dus een uur wachten op de volgende trein). Hm, misschien moeten ze bij de NMBS toch nog eens het schema herbekijken in januari?
Voor het eerste probleem is er al een actiecomité, voor het tweede is animo in Eeklo aan de slag gegaan... Lang leve de drukkingsgroepen!

Update 11/12: blijkbaar rijden er geen treinen tussen 24 en 57 na het uur? Wat is dat nu? Als je dus buiten de spits van Gent naar Brussel wil en je komt op het station om 25 na het uur...dan sta je daar meer dan een half uur te schilderen! En dan in 20 minuten tijd passeren er dan drie... Jongens toch... (mijn bijdrage van gisteren dus wat bijgesteld)

No comments: