Wednesday, May 30, 2007

Campagnespot sp.a-spirit: de max!

Tof filmpke! Politiek hoeft niet saai te zijn. :)) (en toch inhoudelijk!)
Het grapje van de taalgrens vind ik overigens schitterend...vette knipoog naar al die communautairen! :)

Thursday, May 24, 2007

Vrouwen...

Ocharme, straks krijg ik nog medelijden met Wolfie... Eerst zijn job kwijt, nu gaat ook nog zijn lief er vandoor.

Komende vijf dagen niet bereikbaar! Een fijn verlengd weekend iedereen!

Tuesday, May 22, 2007

Met dank aan de Standaard

Vul eens het Kieskompas van De Standaard in, en iets later sta je in de rubriek "En nu even ernstig" van De Standaard digitaal...
Uiteraard sta ik niet alleen in het lijstje, ik kwam zowaar enkele bekende namen tegen... :)

(via)

MSN voor het goede doel

Gewoon door een kleine aanpassing te doen op msn kan je een goed doel naar keuze helpen...sometimes life can be so easy.
(maar laat ons vooral toch iets meer doen voor een betere wereld dan dat)

(via) (via)

Monday, May 21, 2007

Palestijnen

Vandaag ging mijn hart een klein beetje aan het bloeden. Op het werk mochten we de Palestijnse delegatie van burgemeesters ontvangen, een delegatie die ik samen met mijn collega voorbereid had. Zo sterk voorbereid zelfs dat ik op vakantie een vergadering had in Ramallah. Het deed me dus iets om de mensen terug te zien die ik toen mocht ontmoeten...

Want ja Nathalie, ik mis Jeruzalem! Ja, ik mis Jeruzalem zelfs toen ik daar (kort weliswaar) aan het werk was. Dus was ik vandaag bijzonder trots dat we de delegatie mochten ontvangen. Want evident was het niet voor die burgemeester om de Palestijnse Gebieden te verlaten en richting Europa te komen. Maar ze zijn er geraakt, dat is het belangrijkste. Tof om te zien dat ze bijzonder geïnteresseerd waren. Eigenlijk waren de twee uren dat ze bij ons waren veel te kort, maar ze hebben een vrij druk programma af te werken...
Op het einde kregen we nog wat geschenken vanwege onze hulp in de voorbereiding van deze delegatie (niet alleen het bezoek op ons kantoor, ook de bezoeken aan verschillende lokale besturen werden door ons begeleid). Daarbij oa een tapijtje met Palestina op...tiens, lijkt sterk op wat ik ken als Israël...het zal wel aan mij liggen...

Campagnenieuws: ik sta te schitteren in het filmpje "Ja, wij waren op de gaypride" op de campagnewebsite. Check it out! :)

Sunday, May 20, 2007

Ananassen vind ik geweldig...

...maar een mens moet niet overdrijven.
(Yes, it's an insider)

Friday, May 18, 2007

Wolfie de laan uit

Mijn oproep (samen met de acties van duizenden anderen uiteraard ;)) heeft zijn vruchten afgeworpen: Paul Wolfowitz is niet langer president van de Wereldbank. Goed zo. Zo zie je maar: druk vanuit het middenveld kan het verschil maken.

Thursday, May 17, 2007

Vreemd kieskompas

Omdat iedereen het toch blijkbaar aan het doen is... Zowaar de schok van mijn leven toen ik mijn resultaten zag van het Kieskompas van De Standaard:

Huh?!?! Allez, al de chance dat het een kartelpartner is...

Bij nader onderzoek bleek echter (hoezee hoera!) dat ik met sp.a 80% overeenstemming heb wat inhoud betreft, met spirit 78%. En waarom steken ze mij dan bij Geert Lambert? Niet te begrijpen...

Nog even meegeven voor de fun, qua arbeid en tewerkstelling ben ik geen goede sos. Ik ben en blijf toch een paars kind vrees ik... :)

Beyoncé

Wie wil komende zaterdag naar het uitverkochte concert van Beyoncé? Zaterdag komt ze met haar wereldtour langs in het Antwerps Sportpaleis, een unieke kans om deze wereldster aan het werk te zien!
Het wil nu passen dat er vier kaarten over zijn...wie dus interesse heeft laat gewoon iets weten via de comments of op cramont@yahoo.com. Prijs overeen te komen (maar alleszins goedkoper dan de prijs die je nu nog aan de deur zal betalen)...

Internationale dag tegen homofobie

Voor het geval het nog niet geweten was: vandaag is het de internationale dag tegen homofobie. En voor wie denkt dat zo'n dag niet meer nodig is: boek eens een tripje richting Polen. Teken de (weliswaar Nederlandse) petitie!

Opmerkelijk overigens: het is nog maar 17 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie homosexualiteit schrapte uit de lijst van geestesziekten. Dat is helemaal nog niet zo lang geleden...

Monday, May 14, 2007

10 km

Een kort bericht om mee te geven dat ik komende donderdag dan toch niet zal deelnemen aan de 10 km door Gent. Te weinig oefening, oververmoeidheid en een conditie die het gewoon niet toelaat. Bovendien ben ik te jong om te sterven...

Mijn welgemeende excuses aan iedereen die van plan was mij te steunen en aan de deelnemers die het wel aandurven. Ter compensatie zal ik supporteren en met drankjes aan de kant staan!

Sunday, May 13, 2007

Gaypride

Het was weer zover: het jaarlijks hoogtepunt van holebi-zijn ging gisteren door in Brussel. Animo voorziet telkens een truck en voldoende alcohol om het een geslaagd feestje te maken en dat was dit jaar niet anders. Het was dus heel erg fijn.

Ook een goede politieke vertegenwoordiging uiteraard, maar eigenlijk niet meer dan andere jaren. In het journaal leek het of de politici nu voor het eerst kwamen (met de verkiezingen), maar Pascal Smet, Jan Roegiers en Stijn Bex zijn er ieder jaar wel bij. Meer nog, zwaargewichten als Johan Vandelanotte heb ik dit jaar zelfs niet gezien (en die zijn er anders toch ook meestal bij). Het kon de pret alvast niet drukken. Wie het liever op bewegende beelden ziet, surf naar Het Nieuws van VTM, selecteer de uitzending van zaterdagavond 19u00 en spoel door naar ongeveer 20min en 20sec. :)

's Avonds werd het feestje helemaal compleet gemaakt met Eurosong. Zwitserland zat zoals verhoopt niet in de finale, Servië won het spel. Gelukkig maar, want even zag het er naar uit dat Oekraïne ging winnen... Met alle respect voor de travestieten onder ons, maar die taart van Oekraïne had gewoon een verschrikkelijk liedje. (Verder was mijn lijstje voor de finale zo goed als helemaal fout...ik moet meer Oost-Europees gokken vermoed ik).
(in de lijst met Links zijn overigens enkele nieuwe namen opgenomen, checken die handel!)

15 minutes of fame

Hoi iedereen,
Op zondag 27 mei wordt in 't Klein Raamtheater in Antwerpen (Lange Gasthuisstraat 26) een belangrijke scène van de kortfilm "Analysing you" opgenomen, een film dat een persiflage wil zijn op de vele making-overprogramma's die ons overspoelen op televisie. De film wordt geregisseerd door Sissi Seifert (zie www.sissiseifert.be).
De scène betreft de opnames van een live-televisieprogramma met publiek. Hiervoor hebben we veel figuranten nodig, want we willen de zaal volledig bezetten (96 zitjes!). Vandaar dan ook deze oproep...Het is de bedoeling dat het publiek enkele malen enthousiast applaudisseert terwijl de presentator het podium opkomt. De opnames zullen ongeveer 1,5 uur in beslag nemen en hoeven helemaal niet saai te zijn. Sissi wil er een soort mockumentary van maken, wat zoveel betekent dat het een komedie wordt. Acteurs van dienst zijn: Maarten Bosmans (Flikken), Tom De Hoog (Thuis), Robin David (Wittekerke/Spoed), Isabel Van Hecke (Toneelhuis), Jenna Van Lommel (Spring) en Ayesha Kunzle (Ceremonia).
Bovendien worden na de opnames gratis 2 kortfilms vertoond: "Ornitologie" (Sandra Vanderjeught) & "Mama" (Sissi Seifert). Beide films zijn het werk van jonge en talentvolle regisseurs en maken het dus helemaal de moeite om langs te komen.
Je wordt verwacht om 14u aan de ingang van het 't Klein Raamtheater (Lange Gasthuisstraat 26, Antwerpen). Het zou tof zijn indien je bevestigt via analysingyou@hotmail.com (met vermelding aantal personen) zodat we weten hoeveel koffie we moeten voorzien. Breng gerust vrienden, kennissen en familie mee om samen deze leuke namiddag door te brengen.
ps. Gelieve deze oproep naar zoveel mogelijk mensen te fwd'en.
Hartelijke groet,
Xavier Rombaut

Thursday, May 10, 2007

En de finalisten zijn...

Vanavond de halve finale van Eurosong! Blijkbaar ben ik de enige in België die ook maar enigszins geïnteresseerd is...het is duidelijk dat de Walen iemand sturen. De delegatieleidster van de Waalse inzending weet overigens waarom er meer Vlamingen naar Eurosong kijken dan Walen: Walen zijn gewoon te intellectueel!


Maar dan toch mijn lijstje voor vanavond. Van de 28 deelnemers mogen er tien door naar de finale:
  1. Malta
  2. Wit-Rusland
  3. Servië
  4. Denemarken
  5. Cyprus
  6. Bulgarije
  7. Turkije
  8. Israël
  9. Nederland
  10. België

De eerste vijf zijn gewoon geweldig goed en zullen er waarschijnlijk bij zijn. Servië en Wit-Rusland worden overigens al topfavorieten genoemd (ik herinner mij zoiets over een Kate Ryan vorig jaar ook maar enfin). De laatste vijf is eerder omdat ze altijd van iedereen punten krijgen én wishfull thinking. In de plaats van België gaat waarschijnlijk een land als Georgië naar de finale maar ik weiger die dus in mijn lijstje te zetten. :) Zolang Zwitserland maar niet door gaat...

Tuesday, May 8, 2007

Vote Belgium!

Vandaag de kennissen in Nederland en Israël aangeschreven om komende donderdag toch maar voor België te stemmen in Eurosong. Je weet nooit dat het wat uithaalt. Heb ook meteen gezegd dat onze bijdrage op niets trekt en dat ze dus zaterdag niet voor ons moeten stemmen. :) Het is niet alsof wij het willen organiseren volgend jaar. :))

Ondertussen plaats ik ook nog wat foto's op de blog van dat memorabel weekendje Amsterdam en de leuke mensen die ik daar mocht leren kennen. Moet ik vandaag niet zoveel schrijven. ;)

Sunday, May 6, 2007

Fuck Sarko

De eerste exitpoll van de Franse presidentsverkiezingen is binnen. Ségo 47% - Sarko 53%. Sarkozy is dus de volgende president van Frankrijk...

In het begin had ik het nog wel voor deze knul. Maar uiteraard ging mijn liefde uit naar de socialistische presidentskandidate. Vooral sinds het debat 'van de laatste kans'...de discussie over geïntegreerd onderwijs voor gehandicapte kinderen gaf de doorslag: een beleid zonder middelen zetten om dan in de campagne te gaan beweren dat het een prioriteit wordt de komende jaren. Ségolène Royal had groot gelijk hier furieus op te reageren...

Jammer dat mijn aanmoediging dus niet geholpen heeft...

Nou nou, dit is wat ze in Nederland een 'baaldag' noemen (als je het aantal "fucks" leest op mijn blog dan toch :))...

Fuck Vermeersch

Een tijd geleden mocht Tom Lanoye een eredoctoraat Algemene Verdiensten (Universiteit Antwerpen) ontvangen. In zijn bedankingswoord viel ie uit naar de dienstnota van het Antwerps stadsbestuur over de kledingsvoorschriften. Kort gesteld: Tom begreep niet hoe een verbod van iedere symboliek in klederdracht mogelijk was. En groot gelijk heeft ie. Uiteraard bracht dit heel wat reacties teweeg...

De meest uitgesproken was die van Etienne Vermeersch. Basis van zijn argumentatie: het samenleven van verschillende culturen wordt niet bevorderd indien men steeds geconfronteerd wordt met extreme homofobie, racistische houdingen, afschuw van abortus en euthanasie,... van anderen. We gaan niet flauw doen: diversiteit betekent voor mij dat je die diversiteit ook kan uiten. Gaan we terug naar het belijden van godsdienst in de achterkamertjes? Het toch maar niet uitkomen voor een mening?

Restrictie: het respect voor anderen moet staande blijven. Maar ik zie nog niet in hoe een kledingstuk dit onderuit zou halen...
Verdorie, ik wil een T-shirt kunnen dragen met Che op, of met “Fuck Vermeersch en Leterme”. En ja, anderen mogen wat mij betreft “fuck homo’s” op hun T-shirt hebben (ook al kan dat verkeerd geïnterpreteerd worden natuurlijk ;)). En ja, dat mag in een ‘officiële’ functie als stadsambtenaar wat mij betreft. Het zal de dienstverlening niet veranderen aangezien een overtuiging niet wijzigt door een kledingstuk.

Fuck Vermeersch dus...

Fuck Leterme

Het is officieel...

Geen nieuws.
Vier jaar geleden wel moord en brand schreeuwen als Patrick Dewael kandidaat is voor de federale verkiezingen terwijl hij de Vlaamse Regering leidt. "Vlaanderen is geen tweederangsniveau en de Vlaamse Regering is niet de B-ploeg!". Vandaag doet Leterme net hetzelfde...

Tsjevenstreken noem ik dat, tsjevenstreken.

Saturday, May 5, 2007

JA!

Ja, ik hou van positieve zaken! Ja is een woord dat te weinig gebruikt wordt! Ja, we gaan er tegenaan voor de verkiezingen! Ja, het is schitterend weer! Ja, wat ben ik geweldig!

Jaja, een mens wordt zowaar euforisch van een sp.a-spiritcongres. Het was super vandaag in Kortrijk. Echt een schitterend congres. Voor het eerst hing ik niet aan de bar vooraleer het eigenlijk helemaal gedaan was. Goede openingsspeech van Geert Lambert, gevolgd door de voorstelling van de Senaatslijst voor sp.a-spirit. En daar kwam ik nog een verrassing tegen: Steven Heirman is van Lembeke én degene waar ik bij de gemeenteraadsverkiezingen nog mee op huisbezoeken ging (hij stond toen op provincieraadslijst)! Super!

Dus ja, ik heb al veel campagnebeloftes gemaakt. Volgende kandidaten dragen mijn voorkeur:

*Griet Lissens - 9e plaats effectieve - Senaat (links op de foto)

*Steven Heirman - 10e plaats opvolgers - Senaat

*Sam Vandeputte - 11e plaats effectieve - Kamer - kieslijst Oost-Vlaanderen

*Maarten Blondeel - 15e plaats effectieve - Kamer - kieslijst Oost-Vlaanderen

*Bram De Geeter - 10e plaats opvolgers - Kamer - kieslijst Oost-Vlaanderen

Allemaal mensen die ik goed tot zeer goed ken en die ik geweldig vind. Tussendoor zal ik ook nog wat reclame maken voor Cathy Plasman (1e opvolger - Kamer - Oost-Vlaanderen), Annelies Storms (spirit - 5e plaats - Kamer - Oost-Vlaanderen) en Bart Van Malderen (7e plaats - effectieve - Kamer - Oost-Vlaanderen), gewoon om mensen die ik in hun campagneteam ken een hart onder de riem te steken (respectievelijk Fréderic, Cédric en Tom).

Het ziet er naar uit dat het een drukke maand wordt (en mijn agenda stond al vol!). De campagne is begonnen!

Friday, May 4, 2007

Sack Wolfie

Paul Wolfowitz, Wolfie voor de vrienden, is er nogal ééntje. In een vorig leven was ie onderminister voor defensie voor president George W. Bush. En we weten allemaal dat het defensiebeleid van "Dubya" een groot succes is (Wolfie was een hevig voorstander van de inval in Irak)... Nu is Wolfie president van de Wereldbank.

De Wereldbank werd in het leven geroepen ter ondersteuning van ontwikkelingslanden. Armoedebestrijding en het verbeteren van de levensstandaard zijn daarbij basisbegrippen. Dus probeert de Wereldbank fondsen vrij te krijgen, sluit het goedkope leningen af en verleent het bijstand aan landen in groei. De methodieken worden soms in twijfel getrokken, maar tot daar aan toe... Bij het aantreden van Wolfie werd duidelijk dat corruptiebestrijding een kernpunt is wil men de ontwikkeling een stap vooruit helpen.
Wolfie heeft dat niet zo begrepen. Niet lang na zijn aanstelling bezorgde hij zijn minnares een salarisverhoging van 60.000 $. Dames, hier kunnen jullie nog iets van leren! Haar totaal salaris kwam zo op 193.000 $ (!), dat is zelfs 10.000 $ meer dan wat Condie verdient (de baas van Shaha Rizza, de minnares in kwestie).

Jammer voor Wolfie, maar die loonsverhoging werd toch wel publiek gemaakt zeker?! En nog erger: de mensen begrijpen dat dus niet hé! Nog beter: de NGO-sector en zowat alle landen ter wereld (behalve de VS uiteraard, Wolfie has a friend) schreeuwen om zijn ontslag! Probeer dat maar eens te begrijpen... Het is toch niet de bedoeling dat bij het bestrijden van corruptie je zelf integer moet zijn?

Onderteken de petitie om de eis van de NGO-sector meer kracht te geven.

Misschien moet ik Wolfie uitnodigen voor de vorming "Integriteit" en hem de pocket "De deontologische code" bezorgen...ook al zal ie misschien argumenteren dat lokale besturen toch iets anders zijn dan de Wereldbank...

Tuesday, May 1, 2007

1 mei

1 mei, dag van de arbeid, dag van de socialisten. Ook al hoorde ik vandaag dat ook liberalen het wel hun dagje vinden... In Zaal Germinal (lokaal sp.a Eeklo) waren we het alvast eens: misschien hebben ze vandaag bij die arbeiders kiespotentieel ontdekt maar vijftig jaar geleden was dat toch niet het geval.

Lokaal: stoet in Gent en koffietafel in de namiddag in Eeklo. Het perfect moment om het nieuw dagelijks bestuur voor te stellen. Toch altijd een beetje onwennig als mensen zo plots applaudiseren...

Nationaal: Freya laat opnieuw van zich horen met een geweldig voorstel om schoolverlaters een contract van twee jaar aan te bieden. Echt geweldig...alleen vraag ik mij op dit moment nog af hoe dat praktisch allemaal in zijn werk zal gaan. Neen, dan kon ze mij meer bekoren met de harde uitval naar het regime in Polen. Een land in de Europese Unie dat zo'n homofobe taal durft uitkramen...niet te schatten gewoonweg...

Internationaal: wist u het al? België heeft een zitje in de VN-Veiligheidsraad. Volgende maand zijn we daar zelfs voorzitter van en Karel De Gucht, minister van Buitenlandse Zaken, zal van de kans gebruik maken om Darfur hoog op de agenda te plaatsen. Schitterend! Karel is een geweldig minister van Buitenlandse Zaken, niet altijd even diplomatisch maar scoren doet ie wel. Ja, een sos die een liberaal lof toezwaait...het moet allemaal kunnen in onze paarse samenleving. :) Enfin, Karel maakt een statement (terwijl ie Sudan bezoekt!) twee dagen na de internationale Darfurdag om aandacht te vestigen op de schrijnende omstandigheden daar...geweldige timing én hoogstnoodzakelijk.

(op de foto: Hugh Grant nav de internationale Darfurdag)