Sunday, May 13, 2007

Gaypride

Het was weer zover: het jaarlijks hoogtepunt van holebi-zijn ging gisteren door in Brussel. Animo voorziet telkens een truck en voldoende alcohol om het een geslaagd feestje te maken en dat was dit jaar niet anders. Het was dus heel erg fijn.

Ook een goede politieke vertegenwoordiging uiteraard, maar eigenlijk niet meer dan andere jaren. In het journaal leek het of de politici nu voor het eerst kwamen (met de verkiezingen), maar Pascal Smet, Jan Roegiers en Stijn Bex zijn er ieder jaar wel bij. Meer nog, zwaargewichten als Johan Vandelanotte heb ik dit jaar zelfs niet gezien (en die zijn er anders toch ook meestal bij). Het kon de pret alvast niet drukken. Wie het liever op bewegende beelden ziet, surf naar Het Nieuws van VTM, selecteer de uitzending van zaterdagavond 19u00 en spoel door naar ongeveer 20min en 20sec. :)

's Avonds werd het feestje helemaal compleet gemaakt met Eurosong. Zwitserland zat zoals verhoopt niet in de finale, Servië won het spel. Gelukkig maar, want even zag het er naar uit dat Oekraïne ging winnen... Met alle respect voor de travestieten onder ons, maar die taart van Oekraïne had gewoon een verschrikkelijk liedje. (Verder was mijn lijstje voor de finale zo goed als helemaal fout...ik moet meer Oost-Europees gokken vermoed ik).
(in de lijst met Links zijn overigens enkele nieuwe namen opgenomen, checken die handel!)

No comments: