Tuesday, January 16, 2007

Petrella

Deze voormiddag mocht ik een vergadering bijwonen met Riccardo Petrella. De naam zegt niet veel voor heel wat mensen maar in de sector van ontwikkelingssamenwerking is hij zeker geen onbekende. Hij was, samen met oa Immanuel Wallerstein en Aminata Traoré, één van de negentien ondertekenaars van het "Manifest van Porto Allegre". Dat manifest somt 12 voorstellen op die een andere wereld mogelijk moeten maken. Een wereldverbeteraar dus!

Vandaag had hij specifiek om een vergadering met de Belgische - Vlaams, Brussels en Waals - verenigingen van steden en gemeenten gevraagd in de voorbereiding van de Mondiale Vergadering van verkozenen en burgers voor Water. Als vereniging kunnen we daar een grote rol in spelen.

Maar bovenal was het gewoon bijzonder aangenaam om een man als Petrella te ontmoeten. Een prototype Italiaan die graag lacht, veel met de handen uitlegt en ongelooflijk sympathiek is. En die ondertussen toch zijn inhoudelijk punt duidelijk maakt, zonder de aandacht van de toehoorders te verliezen. Tof!

No comments: