Thursday, April 22, 2010

Dogbo

Goed gearriveerd in het tropische Benin! De IJslandse vulkaan ging stilletjes en de vluchten konden opnieuw vertrekken, dus stond ik samen met de 5-koppige delegatie om 10u00 in Brussel-Zuid om richting Paris Charles De Gaulle te vertrekken. Na mijn tussenstop in Orly vorige week opnieuw richting een Franse luchthaven met andere woorden. :)

In eerste klas richting de luchthaven (blijkbaar hoort dat zo als je met Air France vliegt - ook eens fijn) en daar na een beetje aanschuiven voor de bagage kunnen vertrekken. Een vlotte vlucht en toen viel de hitte op ons...en het was eigenlijk al 8u 's avonds. Bagage afhalen verliep iets moeilijker met de elektriciteit die een paar keer uitviel, but hey: that's Africa!

De eerste dag in Cotonou, samen met een gesprek bij de Vlaamse NGO Protos en toen ging het richting het westen van het land. Nog een gesprek bij de prefectuur en met de mensen van PAPDC (project gesubsidieerd door de Belgische Technische Coöperatie) en toen was de delegatie zover: de grote ontvangst bij de kandidaat-partnergemeente Dogbo. En met de nodige luister: een colonne van moto-taxi's, een fanfare en heel veel volk. En daarmee zijn de eerste indrukken - en bijhorende cultuurshocken - opgedaan. Morgen begint het echte werk met presentaties, besprekingen en veel vergaderingen in aircozalen!

No comments: