Monday, December 29, 2008

De paus, blote borsten en Australia

Bijna twee weken geleden dat hier nog een stukje geschreven werd op de blog...en meteen wordt duidelijk aan de titel dat er dan ook veel te vertellen valt. Ik zie anders niet hoe de paus en blote borsten samen een blogstukje zouden vormen. :)

Nadat ik eerst een weekend Parijs aan mij moest laten voorbij gaan en mij daarna ook nog een volledige week en een half naar het werk sleurde was het eindelijk tijd voor vakantie. En tijdens dat sleuren naar het werk en het genieten van die eerste vakantiedagen was er blijkbaar geen tijd om de blog aan te vullen. En dat wreekt zich na een tijdje...want er is zoveel te vertellen. En dan schrijf je dat op een papiertje, dat langzaam maar zeker gevuld geraakt met onderwerpen waar je iets over kwijt wil. Dat papiertje wordt dan later weer nutteloos als de actualiteit je inhaalt, of krijgt het een volledig nieuwe wending (zal je merken aan de berichten die nog komen :)).

Bref, we zijn er nog eens geraakt en laat ons dus vooral meteen van wal steken. Het belangrijke nieuws van de dag: de paus heeft nog eens een aankondiging gedaan. Dat hij - en die hele Katholieke Kerk met hem - het niet zo hoog op heeft met 'de andersgeaarde minderheid' (wow, wat een cool woord), dat wisten we al langer. Maar stellen dat het regenwoud redden even belangrijk is als het bestrijden van homosexueel gedrag?! Jongens toch...was er even door in shock... Even later hoorde ik van iemand dat je het allemaal in zijn context moet zien... Que?! Welke context? Wat dan weer een discussie teweeg bracht over religies in het algemeen... Een mens zou van minder moe worden. :) Ter compensatie ging ik maar meteen op zoek naar blote borsten (ik durf wedden dat er meer op deze link zal geklikt worden dan op die van de paus :)). Hoeft het te verbazen dat er op het alomtegenwoordige facebook al een groep bestaat met de naam "1 million people to change the Vatican grotesque approach to homosexuality"?

Gelukkig viel er ook heel wat vreugde te rapen de afgelopen twee weken. Dat 'sleuren naar het werk' werd namelijk een stuk lichter met heel leuke avondafspraken. Op maandag was er het verrassingsetentje voor Ilse van het animosecretariaat. Zij verlaat animo en om haar te bedanken voor de jarenlange inzet werden enkele van de mensen die het meest met haar hebben samengewerkt aan tafel verwacht van Kasbah in Brussel. De foto's waren reeds op facebook - again :) - te bezichtigen.
En op woensdag hadden we afspraak met het team om het jaar op gepaste wijze te eindigen. Jammer genoeg kon Betty er niet bij zijn wegens ziekte...maar gelukkig was ex-collega Bart er wel nog bij! :) Ook hier zijn de foto's reeds gepubliceerd...
Met op woensdag niet vrij te zijn miste ik wel het afscheid van Nathalie die ondertussen terug in Jeruzalem zit. Gelukkig hadden we de week ervoor nog samen naar de voorlaatste aflevering van "Topmodel" kunnen zien... ;)
De week werd afgesloten met de deelname aan de hier eerder aangekondigde quiz van animo, in het teken van Music for Life. Het team "De Blauwe Banaan" - niet mijn keuze! :) - werd eervol vierde (op tien teams?) en we mogen eerlijk zeggen dat we dat heel erg goed gedaan hebben. De activiteiten van animo(Stu)Gent brachten uiteindelijk iets meer dan 1.000€ op en dat mocht Petrus samen met schepen Bruno Matthys en sp.a-voorzitter Caroline Gennez gaan overhandigen op zaterdag, het filmpje van die overhandiging kan je hier zien. Ondanks de eerdere belofte dat het niet koud ging zijn in de tent, was het dat wel en dus waren we een beetje verkleumd maar zijn we toch nog richting Zuid getrokken om Music for Life live aan het werk te zien.

Natuurlijk werd kerstavond thuis gevierd en nu het voor toch wel de volle tien dagen vakantie is wordt er voornamelijk veel geslapen, in de zetel gehangen en...toch naar de cinema gegaan. Australia, dat hoog op mijn verlanglijstje stond, ondertussen gezien en dat was megafantastischschitterend. Al begrijp ik wel de commentaar/kritiek dat op een bepaald punt in de film het lijkt alsof ie op z'n einde loopt, en dan volgt er nog een volledig stuk. Maar zolang je weet dat de 'jappen' nog moeten aanvallen is er geen probleem. :) Ben dus nog meer dan ooit fan van Baz Luhrmann, die ook het verhaal schreef en nu blijkbaar een film gaat maken over de economische en financiële crisis, en Nicole Kidman, die met deze film haar laatste filmrol zou spelen. En dat Hugh Jackman verkozen werd tot 'sexiest man alive' dit jaar hoeft ook niet te verbazen... :)

No comments: