Wednesday, January 30, 2008

Urbanus over Caroline

Urbanus heeft de prijs van de vrijheid gewonnen en had daar een heel grappig dankwoord klaar. De volledige tekst valt hier te lezen maar volgend stukje - over Caroline Gennez en het socialisme algemeen eigenlijk - wil ik niemand onthouden:

"Caroline Gennez stond onlangs in de woestijn te roepen: "De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen". Dat klinkt fair, jammergenoeg weten de dragers intussen dat er nogal wat sterke schouders verstopt zitten tussen de zware lasten. Als we dit principe nu eens overhevelen naar studenten. Sommigen blokken zich te pletter in de hitte van de zomer, anderen hangen ondertussen in 't cafe of in de fontein. Zij die hard geblokt hebben zijn geslaagd, de je m'enfoefers zijn gebuisd. Dan komt Caroline: "we zullen van de grote onderscheidingen een pak punten afpakken en aan de gebuisden geven, dan halen die ook hun diploma." Let op mijn woorden,volgend jaar liggen er nog tien keer meer in de fontein. Fine tuning, dat is wat hier ontbreekt. Fine tuning."

Misschien beetje uit de context gerukt maar stof om over na te denken. Al had ik het hem liever horen zeggen dan gewoon lezen...denk dat het een groot verchil maakt...

No comments: