Thursday, July 5, 2007

Verleg een steen

De vzw Verleg een steen wil jongeren aansporen deel te nemen aan goede doelen en op hun eigen manier een steentje te verleggen in deze maatschappij. Positief handelen en denken, dat is de boodschap. En niet omdat de mensen achter deze vzw geloven dat jongeren niet (meer) geïnteresseerd zijn in goede doelen, wel om hen een instrument aan te reiken dat het gemakkelijker maakt om die steen te verleggen.

Een lovenswaardig initiatief dat mijn steun krijgt! Verschillende projecten krijgen aandacht, maar ééntje trekt specifiek mijn aandacht. Brandwondenslachtoffers hebben het heel erg moeilijk om na de behandeling terug in het normale leven te stappen...vooral omdat de reacties van de buitenwereld soms bijzonder hard kunnen zijn. 1/4 van zwaar verbrande kinderen pleegt zelfmoord...een ontstellend cijfer.

"Verleg een steen" hoopt hierrond te kunnen sensibiliseren. Je kan er alles over lezen op hun zeer uitgebreide website. En je kan natuurlijk ook het hoffelijkheidsakkoord ondertekenen: als individu, als gezin, als vereniging, ... Gewoon doen, en ook proberen naleven. Ik doe alvast mijn best. Want niemand is brandvrij.

No comments: