Wednesday, July 4, 2007

Échte tsjevenstreken

Een laatste om het af te leren: tsjeven zitten vol met tsjevenstreken. Vandaag kwam daar opnieuw een sterk staaltje van bovendrijven in de pers.

Campagne van de federale verkiezingen 2007: Yves Leterme, Grote Geitenhoeder voor de vrienden, stuurt het concept "goed bestuur" de wereld in. Iedereen akkoord, maar wat bedoelt Yves eigenlijk? Zoals steeds laat de ware christen-democraat niet echt in zijn kaarten kijken, behalve op enkele punten die steeds maar herhaald worden. Even de twee belangrijkste:
1/ het verkopen van overheidsgebouwen om ze vervolgens opnieuw te huren (Sale and Rent-back-operatie zoals men dat noemt) is niet getuigen van goed bestuur. Dat is gewoon met geld smijten. Dat de Vlaamse overheid, onder leiding van diezelfde Yves, hetzelfde doet is een detail...
2/ pensioenfondsen overnemen is in hetzelfde bedje ziek: nu een grote opbrengst maar de kost in de toekomst is zoveel groter. Maar wat lezen we vandaag? Kris Peeters was op de hoogte van soortgelijke besprekingen op Vlaams niveau en hield dit niet tegen?
Liefste christen-democratische vrienden, dit is de ware reden waarom het woord 'tsjevenstreken' uitgevonden werd. En de definitie gaat een beetje als "iets anders doen dan men zegt, maar de tegenstander wel keihard tackelen als ie hetzelfde doet en er ook nog eens voor uitkomt dat ie dat doet".

Foei!
Allez, het is duidelijk...die oppositie zit al helemaal klaar in mijn hoofd. :)

Leuker nieuws: tijdens de Gentse Feesten rijdt tram 1 de hele nacht door! En die passeert toch wel toevallig aan mijn deur zeker?! Schitterend...zal mijn verlof voor die week maar al beginnen aanvragen...

Tot slot: belastingsbrief is net op tijd binnen! Volgend jaar ga ik toch echt voor Tax on web, naar het schijnt is dat echt veel gemakkelijker.

No comments: