Wednesday, October 8, 2008

W

"The day after tomorrow" was vandaag op tv...leuke film, vooral omdat Jake Gyllenhaal hierin meespeelt natuurlijk :) maar ook schitterend vanwege de politieke boodschap. "What will be the cost of Kyoto?" vraagt de vice-president in het begin van de film, er zijn belangrijkere dingen dan het milieu. Om een uur later te moeten vernemen dat de helft van het land geëvacueerd moet worden. Fictie natuurlijk...maar toch sterk.

En met de domme vice-president moest ik plots denken aan die huidige president die ze daar in de VS rondlopen hebben. Blijkt nu dat Oliver Stone (regisseur van twee van mijn favoriete films: Any given sunday en Alexander! Maar ook regisseur van JFK! Natural Born Killers! Born on the fourth of July! Platoon!) gewoonweg een film gemaakt heeft over het leven van George Bush Jr.: W.! De trailer is alvast schitterend (en tevens de eerste Hollywoodblockbuster waarin ik sp.a-vlaggen zie!! Echt!)...al weet ik nu nog niet goed of het een grap is of voor echt... Slogan: "Anyone can grow up to be president"...Schitterend...

Komt in de VS in de zalen op 17 oktober...dit is zeker niet toevallig, maar zal het ook een rol gaan spelen in het stemgedrag op 4 november?

2 comments:

Anonymous said...

is dat voor een cinema-date dan? :-)

Christophe Ramont said...

Niet als het is zoals Batman ;)

(uiteraard cinema-date...maar zal niet voor direct zijn, dat weet je)