Friday, October 31, 2008

Time for a change

It's time. For a change. En daar gaat Barack voor zorgen.

Zaterdag vertrek ik met vrienden voor een week richting New York. Buiten het gegeven dat reizen gewoon schitterend is en New York waarschijnlijk een ongelooflijke belevenis zal zijn, kijk ik ook heel erg uit naar de verkiezingsdag komende dinsdag. Na maanden van campagne zal duidelijk worden wie de komende vier jaar president van de VS wordt...spannend. En ja, Barack ligt duidelijk voor in de peilingen maar: in hoeverre zal ras toch geen rol spelen in het stemhokje? En blijven de Democratische kiezers niet thuis bij de gedachte dat de overwinning binnen is? Hopen op goed weer dus, dat iedereen de moeite neemt om te gaan stemmen.

Deze week kreeg ik overigens van één van de reisgenoten enkele standpunten van Obama doorgestuurd waar wij - of ik dan toch als linkse rakker - helemaal niet kunnen mee leven: voorstander van de doodstraf, voorstander van wapenbezit, tegen het homohuwelijk,... Het klinkt ons vreemd in de oren, zeker uit de mond van een 'progressief' kandidaat. Maar ja, dit is de VS...progressief bestaat daar niet. :) Of toch niet naar Europees model. Hij is al 'links' genoeg en krijgt nu al het verwijt dat hij een socialist is. Tegen het eind van de week is hij zeker een communist :)


Goed, blijven duimen tot we zekerheid hebben dinsdag...en hopen dat zijn mediacampagne van afgelopen nacht nog veel meer 'zwevende kiezers' naar zijn kamp heeft kunnen lokken. Want eerlijk gezegd, als dinsdagnacht blijkt dat McCain de 'change' is die de Amerikanen willen...dan ga ik op woensdag daar toch persoonlijk een paar 'djoefs van de week' gaan uitdelen.

3 comments:

Anonymous said...

o ow, we gaan je terug zien met een groengeelpaarsblauw oog dan? :-)

Have fun!

Anonymous said...

Have fun, schat !
Ik zal intussen wel op Tineke passen !
;-)

Christophe Ramont said...

Dank je wel lieverds!
Tineke: laat ons gewoon hopen dat ik geen slagen moet gaan uitdelen ;)
Merci Lieve, toch iemand die mijn zware taak even wil overnemen :))