Monday, February 25, 2008

Zalven en slaan

Is Hillary Clinton echt helemaal uitgeteld voor de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen? Veel commentaren gaan die richting uit: 10 nederlagen op rij, een sputterende campagne en het moeten vervangen van adviseurs. Neen, het gaat echt niet goed met die campagne. Maar Hillary geeft niet op... In het TV-debat in Texas beschuldigt ze Obama eerst nog eventjes fijntjes van plagiaat, maar smeert dan toch lekker wat stroop:



Obama die eerst niet goed weet hoe hier eigenlijk op te reageren en als het publiek uit de bol gaat wanhopig het momentum probeert te breken door zelf ook een woordje te willen placeren.

Een dag later gaat ze keihard voor de 'kill': "Shame on you, Barack Obama!" is nu al de bekendste quote in de hele race en ook inhoudelijk staat ze sterk met haar beschuldiging. "Het is niet omdat Barack Obama geen plan heeft voor de gezondheidszorg dat hij anderen - die wel een plan hebben - moet aanvallen". Twee vliegen in één klap: hij is even aanvallend als iedereen in deze campagne - en dat terwijl hij beweert de grote verzoener te zijn - én hij heeft geen inhoudelijke campagne. Alleen...wat staat die ene vent daar achter haar te doen? Was die nodig? :)



Op dit moment heb ik nog steeds geen voorkeur, een Democratische overwinning wordt sowieso een unicum in de geschiedenis: een zwarte of een vrouw. Maar ik vrees voor een Democratische overwinning...als de twee kemphanen zo blijven verder doen gaan ze de sympathie verliezen, Ralph Nader heeft net aangekondigd opnieuw te zullen meestrijden (en die pikt altijd meer van de Democraten dan van de Republikeinen), John McCain kan waarschijnlijk heel wat centrumkiezers overtuigen omdat hij geen keiharde rechtse is,... Bovendien is, wat polls betreft, de voorsprong van een Democratische kandidaat - wie het ook zou zijn - tov John McCain niet echt immens groot te noemen. En dat terwijl alle aandacht op dit moment naar Clinton-Obama gaat!

Vandaar deze oprechte hoop: een duidelijke overwinning voor één van de twee kandidaten aan Democratische zijde en een einde aan de strijd tussen die twee. Dan kan het supporteren echt beginnen...

Update 26/02: Obama met een tulband...maar wie heeft het verspreid? En wat is de impact?
Update 26/02: Ellen Degeneres steunt Hillary Clinton...this battle ain't over yet!

No comments: