Sunday, July 4, 2010

Re-animo IV in Walifornia

Eindelijk is het dan gelukt...Re-animo IV werd georganiseerd en was een succes! :) Na vorig jaar geen editie van Re-animo - het oud-bestuur van animo 2003-2005 dat jaarlijks op stap gaat - lukte het dit jaar dankzij de hulp van Ella en Anke wel. Zonovergoten en het was echt leuk.

Het ging richting Voeren, Aubel om precies te zijn. Daar hadden we een gezellige hoeve teruggevonden. Net op de grens van het Vlaamse Voeren en 'Walifornia'...voor elk wat wils dus in deze communautaire tijden. :) Wel geluk: het huisje naast ons was niet bezet en de eigenaars waren zo vriendelijk om ons beide huisjes ter beschikking te stellen. Zo hadden we ruimte in overvloed.

Vrijdagmiddag afspraak met Ella in Mechelen en samen richting Aubel vertrokken. En toen kwamen ze in verschillende etappes toegestroomd: eerst Val, later op de avond Bram, Anke, Laurent en...Leonor! Leonor is de dochter van Anke en Tomé en eigenlijk zijn re-animoweekends zonder kinderen, partners en huisdieren ;) maar op donderdag moesten we toch een uitzondering maken want er was een opvangprobleem. En Leonor alleen thuislaten gaat niet natuurlijk. ;) Maar ze is heel braaf geweest (alleen vrijdagnacht niet geslapen, maar daar heeft niemand anders dan de mama eigenlijk last van gehad :p)! En slapen op vrijdagavond was natuurlijk sowieso lastig met die hitte...die duidelijk ook een invloed had op de geweldig inhoudelijke conversaties die we midden in de nacht hadden. Terwijl ik een poging deed om het passerend ISS te filmen (niet gelukt) hoor je op de achtergrond een gesprek over UFO's, lichten die bewegen en...zendmasten?

Zaterdag op het gemak wakker worden en in de namiddag een flinke wandeling naar de abdij van Val-Dieu...en daar natuurlijk een abdijbier gedronken. Na de wandeling vlug terug naar het huisje om WK Voetbal - mét pronostiek (die niemand juist had natuurlijk, wie had nu 4-0 voor Duitsland verwacht tegen Argentinië?) - te volgen en gezellig in de tuin te hangen. Tijdens de match kregen we overigens ook achtergrondmuziek en verklaarde Anke haar liefde voor Wham!... :p Enkel een vallende Leonor kon haar stoppen...

Ondertussen waren ook Evelien en Jurgen gearriveerd en dus was er volk genoeg om na de voetbal een spelletje "tikkertje verhoog" en "verstoppertje" te spelen. Jeetje, we hadden blijkbaar last van de warmte. :) Zaterdagavond een BBQ en heel veel kletsen natuurlijk. En na de tweede match van het WK begon spontaan een voetbalwedstrijd in de tuin. De dames wonnen die overtuigend (uiteraard) met 3-2. Beste moment: 6 spelers op het veld en vier die plat op de grond liggen, de één omdat hij niet meer kan van het lachen, de ander omdat hij gevallen is (of omver gestampt is :))...

Zondagmorgen arriveerde ook Cathy en met z'n allen gingen we de lokale markt onveilig maken. Daar waren we snel door...dus maar richting terras om te 'loungen'. Laurent was ondertussen in de ochtend gaan paardrijden. Nog een laatste maaltijd...en iedereen kon weer richting het thuisfront vertrekken.

Het was een superweekend! Dus worden de plannen voor volgend jaar al klaargestoomd...al zal dat zonder Anke zijn (snif snif) want die verhuist volgend jaar werkgerelateerd naar China (!). Of misschien moeten we de feesteditie van Re-animo in China houden? :)

De foto's van het geweldig weekend kunnen op deze link of hier rechts in de diavoorstelling bekeken worden! Maar hier toch alvast de groepsfoto...


No comments: