Saturday, April 25, 2009

Europrofiler

De verkiezingen zijn in aantocht...en dus kan je weer overal allerhande tests gaan invullen om te zien welke partij het best bij jou past. Mijn keuze is al lang gemaakt - oh surprise :) - maar ik doe de testjes graag altijd eens mee om te zien waar ik eigenlijk uitkom. Verrassend toch altijd... :)

Met de campagne van 2007 had ik al een vreemd kiescompas, al kwam ik dan gelukkig wel bij de kartelpartner uit. Twee jaar later, een eeuwigheid in politieke termen, is sp.a-spirit niet langer een kartel. Meer nog, spirit bestaat niet meer en is nu SLP. En mijn profiel staat opnieuw dichter bij SLP dan bij sp.a...

Dat kwam ik allemaal te weten dankzij de Europrofiler, het eerste kieskompas dat ik nu tegenkom en dat ook uitgebreid aandacht heeft voor Europese kwesties. Bij de analyse van mijn antwoorden merk ik overigens dat ik niet zo heel ver sta van de officiële sp.a-standpunten (ja, ook voor mij zaten daar nog verrassingen in!) en dat het verschil zit in "helemaal mee eens" of "mee eens"...niets om over te panikeren dus. ;)

Leuk in dit kieskompas is dat je ook de vergelijking kan maken met andere partijen in Europa! Zo leer ik dat ik ongelooflijk dicht sta bij GroenLinks in Nederland, Parti Ouvrier Socialiste in Luxemburg, Socialistisk Folkeparti in Denemarken, Labour in Ierland, Demokratik Toplum Partisi in Turkije en Partido Socialista Obrero in Spanje. Interessant! En stel je voor dat je voor de Europese verkiezingen op alle partijen in Europa zou kunnen stemmen...pf, zou nogal partijprogramma's mogen lezen om daar de beste keuze in te kunnen maken!

No comments: